Hengelo

VIDEO | Dorstige bomen aan de Deldenerstraat krijgen waterberging via plastic kratjes

De tweede fase van de werkzaamheden aan de Deldenerstraat in Hengelo is in volle gang. Vandaag werden er waterbergingskratten aangelegd voor de nieuwe bomen. In de kratten wordt het regenwater van de omliggende daken opgeslagen.

De zwarte kunststoffen kratten worden in de grond gelegd. âWe plaatsen een doek om de kratten heen. Eén doek zodat het water omhoog kan stromen en een dichtdoek dat het water vasthoudtâ, zegt Bas van de Wiel, civiel ontwerper bij de gemeente Hengelo.

De daken van de omliggende huizen worden afgekoppeld. Het dakwater wordt dan via de regenpijp van het dak afgevoerd naar de waterbergingskratten van de bomen. Normaliter komt al het regenwater in het riool terecht. âHet schone dakwater willen we graag gebruiken voor de bomenâ. Ook is er een nieuwe buis aangelegd die het overtollige regenwater tijdelijk kan opvangen. âWe willen in een later stadium het regenwater afvoeren naar de Berflobeek om het water in het natuurlijke systeem te houden. Dan hoeft het niet naar de waterzuivering afgevoerd te wordenâ, aldus Van der Wiel.