Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelo moet groener: De Groene Loper zet de bloemetjes buiten

Groene loper
Beeld: Angelien Hoppen

De Groener Loper Almelo zet zich in om meer groen te creëren in de stad. De Groene Loper wil bewoners ondersteunen en motiveren met het groener maken van hun omgeving.

Vergroenen is hard nodig

“Laten we met z’n allen gaan vergroenen want het is gewoon heel hard nodig”, vertelt Angelien Hoppen van de Groene Loper Almelo. “We moeten de natuur helpen te herstellen maar dat houdt niet op bij een overheid. We moeten een handje helpen.” Een handje helpen kan volgens Angelien op heel veel manieren: “Je kan bloemzaadjes zaaien, struiken planten, klimplanten langs de muur of een fruitboompje in je tuin.”

“Het is heel leuk dat buurtbewoners dat gezamenlijk willen doen”
Whats App Image 2023 04 10 at 13 37 59
Angelien Hoppen in de tuin
Beeld: Angelien Hoppen

Voorjaarsactie

Angelien organiseert met haar collega’s verschillende acties om bewoners te motiveren hun omgeving te vergroenen. Dit jaar geeft de Groene Loper Almelo gratis bloemzaadjes weg. “De actie loopt heel goed”, zegt Angelien. Ongeveer 350 huishoudens schreven zich voor de actie in. “Die huishoudens gaan allemaal iets doen in Almelo. Dat kan gaan van één vierkante meter tot duizend vierkante meter aan bloemen zaaien.” Angelien wordt ook heel enthousiast dat er veel buurtinitiatieven zich hebben ingeschreven: “Het is heel leuk dat buurtbewoners dat gezamenlijk willen doen.” De gemeente Almelo ondersteunt de bloemzaadjes- actie van De Groene Loper.

De inschrijving voor de voorjaarsactie is net gesloten, dus het aanvragen van de bloemzaadjes kan niet meer. De uitgifte van de zaadjes is vanaf donderdag 13 april. “Dan kunnen mensen gaan beginnen met inzaaien”, zegt Angelien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.