Verkeer
Stuur appje
Zoek

Garage Thiemsbrug gaat klokje rond open als werk aan De Wetplein parkeerchaos oplevert

Foto stock parkeren2 hengelo 1twente
Zo moet het De Wetplein er straks uit gaan zien.
Beeld: 1Twente

Als in augustus wordt begonnen met de herinrichting van het Hengelose De Wetplein zullen parkeerplekzoekende automobilisten met borden naar parkeergarage De Beurs aan de B.P. Hofstedestraat worden geleid. Volgens wethouder Gerard Gerrits is daar ruimte genoeg.

Probleem

Dit antwoordt de wethouder op vragen van Frank Peters. Het Pro Hengelo-raadslid stelt zijn vragen in de raadsvergadering van afgelopen woensdag: "Als bewoner van de binnenstad maak ik 's avonds vaak een rondje door het centrum en zie dan dat de parkeerplaatsen tjokvol staan. Gaat de gemeente automobilisten vanaf augustus met bewegwijzering naar alternatieve parkeerplekken leiden?"

Daarop antwoordt Gerrits dat verkeer met borden richting De Beurs wordt geleid, maar dat er ook nog volop geparkeerd kan worden op het De Wetplein tijdens de meeste werkzaamheden: "Er zal echter ook een moment komen dat dat even helemaal niet kan. Gedurende die maanden zullen we zeker een probleem hebben."

“Parkeren in parkeergarages is altijd betaald. Dat blijft zo.”

Kloosterhof

Frank Peters wil de wethouder graag herinneren aan een uitspraak van zijn voorganger Bas van Wakeren. Peters: "Volgens Van Wakeren zou Thiemsbrug 24 uur per dag opengaan, als het De Wetplein op de schop gaat. Staat die belofte nog?" Gerrits: "Die uitspraak over Thiemsbrug herinner ik me nog wel, maar die ging over de parkeerplaats Kloosterhof, niet over het De Wetplein. Als we op termijn weer aan de slag gaan met Lange Wemen, dan is er de toezegging van de eigenaar dat Thiemsbrug 24 uur per dag opengaat."

In overleg met diezelfde eigenaar zou Thiemsbrug ook het klokje rond open kunnen, als blijkt dat er door de werkzaamheden op het De Wetplein capaciteitsproblemen ontstaan in de stad.

Gratis?

D66-raadslid Remko Lulof wil nog graag weten of parkeren op zondagen in de parkeergarages tijdens die periodes gratis is. Gerrits: "Parkeren in parkeergarages is altijd betaald. Dat blijft zo. Dit in tegenstelling tot parkeren langs straten en op parkeerplaatsen op het maaiveld. Dat is 's avonds en 's zondags wel gratis."

Minder plekken

Als de werkzaamheden zijn afgerond, kan er weer worden geparkeerd op het met veel groen en een fietsenstalling ingevulde De Wetplein. Het aantal plekken voor auto's zal wel iets minder zijn dan de huidige 120.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.