Verkeer
Stuur appje
Zoek

Opgelet: op deze kruispunten in Enschede worden binnenkort flitspalen geplaatst

Flitser kruispunt pexels googlemaps
Beeld: Pixabay/GoogleMaps

Enschede krijgt er voor het einde van deze maand twee nieuwe flitspalen bij. Dat blijkt uit de aangekondigde wegwerkzaamheden binnen de gemeente. Tussen 22 en 24 maart worden er flitsers geplaatst op kruispunten aan de Gronausestraat en de Volksparksingel.

De eerste flitspaal wordt woensdag 22 maart na 20.00 uur geplaatst aan de Volksparksingel, op de kruising met de Westerval. In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 maart krijgt de nieuwe flitser aan de Gronausestraat zijn plek. Dat gebeurt bij de kruising met de Oostweg.

Zes flitspalen

Het is op basis van de aankondiging van de werkzaamheden niet te zeggen in welke richting de flitspalen staan opgesteld, noch of deze alleen zijn bedoeld voor snelheidsovertreders of ook voor automobilisten die het rode verkeerslicht negeren.

Met de twee nieuwe flitsers komt het totaal aantal flitspalen in Enschede op zes. Ook bij drie kruisingen met de Wethouder Beversstraat (Burgemeester van Veenlaan, Zuiderval en Kuipersdijk) en langs de Hengelosestraat (ter hoogte van de Toekomststraat) staan al jaren flitspalen. De laatstgenoemde behoort tot de meest actieve van de hele provincie. In 2022 werden daar 13.045 voorbijgangers op de bon geslingerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.