Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Twente

Stamppot en pannenkoeken uit de dichte dierentuin

Dierentuin Hof van Eckberge in Eibergen heeft een keuken en koks, maar geen gasten. Het belevingspark moest de deuren opnieuw sluiten vanwege corona. De medewerkers verruilden daarom hun pollepels voor schoffels en grasmaaiers. Maar nu het groen is bijgewerkt nemen ze hun keukengerei weer ter hand voor de nieuwste actie: een ‘XL Drive-Thru’ met stamppotten en pannenkoeken.

Het is de tweede actie van de dierentuin om gasten betrokken te houden en toch nog inkomsten te genereren. “We maken al sinds half maart een enorm vervelende tijd mee”, aldus directeur Maarten Reimes. “De inkomsten liggen op nog géén 40 procent van normaal, de bezoekersaantallen liggen énorm laag en we weten ook nog niet wanneer we weer veilig en conform de regelgeving open mogen.”

icon_main_info_white_glyph

Zo werkt het

De drive-thru bij Hof van Eckberge is geopend op donderdag t/m zondag van 16.30 tot 19.00 uur. Iedereen die gebruik wil maken van deze oerhollandse gerechten, bestelt op datum en tijd vooraf de gerechten via www.hofvaneckberge.nl/bestel. In de drive-thru kan de bestelling vervolgens eenvoudig worden afgehaald, waarbij de besteller veilig in de auto kan blijven zitten.

Het belevingspark bedacht eerder al een andere manier om de financiële malaise het hoofd te bieden. Tegen een vergoeding kunnen dieren een jaar lang worden ‘geadopteerd’. De redactie van 1Twente besloot Jan de Rode Baardagame onder haar hoede te nemen. Het reptiel maakt het – naar omstandigheden – goed.

Jan de rode baardagame 2020 11 14 160331
Jan de Rode Baardagame in zijn natuurlijke habitat
Beeld: 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.