Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kamerverbod in Enschede wordt opnieuw verlengd

Doorbells 1471380
Beeld: FreeImages

Het zogeheten 'kamerverbod' in Enschede wordt opnieuw met enkele maanden verlengd. In afwachting van nieuw beleid verleent de gemeente tot en met 1 december geen vergunningen voor het bouwen van kamers.

Het kamerverbod geldt nu al een klein anderhalf jaar en zou 1 augustus eindigen. Reden dat er toch wordt verlengd is dat besluitvorming over het nieuwe kamerbeleid door de gemeenteraad over de zomer is getild.

Leefbaarheid

Al jaren werkt de gemeente aan een structurele oplossing voor de kamerproblematiek in Enschede. Panden met onzelfstandige bewoning (geen eigen voordeur en een gedeelde woon- en badkamer) schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond.

Bij 375 kamerpanden is er volgens de gemeente zelfs sprake van een illegale situatie. De verkamering gaat, zeker in wijken als Twekkelerveld en Wesselerbrink, gepaard met grote zorgen van omwonenden over de leefbaarheid in hun buurt.

Handhaving ook uitgesteld

Aanvankelijk zou de gemeente per 1 augustus het kamerverbod opheffen, omdat er vanaf dan strengere regels gaan gelden. Vergunningen voor kamerverhuurpanden worden straks niet alleen aan bouwtechnische eisen getoetst, maar ook de leefbaarheid in de directe omgeving van de woning wordt dan meegewogen.

Nu de besluitvorming over de nieuwe regels over de zomer wordt getild, wordt ook de aanpak van illegale kamerverhuurpanden uitgesteld. Dat betekent dat de betreffende eigenaren pas aan het einde van dit jaar worden aangeschreven met een waarschuwingsbrief.

Doorbells 1471380
Lees ook
Strengere regels kamerverhuur in Enschede; aanpak illegale panden zal jaren duren
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.