Verkeer
Stuur appje
Zoek

World Trade Center Twente verhuist naar pand VDL Hengelo

Nieuw WTC Pand Hengelo
Het World Trade Center Twente gaat zich vanaf april vestigen in het sinds kort leegstaande VDL-gebouw.
Beeld: WTC Twente

Het World Trade Center Twente in Hengelo steekt de kruising Industrieplein/Laan Hart van Zuid over en gaat zich vanaf april vestigen in het sinds kort leegstaande VDL-gebouw. Nu nog huist het WTC Twente in de vroegere Hofstede MTS naast Metropool, maar dat pand gaat na dit jaar grondig op de schop.

'Zeer goed bereikbaar'

Met het VDL-gebouw kiest het World Trade Center Twente voor een toekomstbestendige locatie, waar het bedrijfsleven zich optimaal kan huisvesten en samenkomen, aldus een woordvoerder: "Het gebouw voldoet aan alle kwaliteits- en duurzaamheidseisen. Bovendien is het WTC door de centrale ligging, tegenover het station met internationale treinverbindingen, de nabijheid van het stadscentrum en de goede toegang vanaf de autowegen, zeer goed bereikbaar."

VDL, dat zo'n drie jaar geleden de activiteiten van Siemens in Hengelo overnam, trok eind vorig jaar de deur achter zich dicht in Hengelo en verhuisde naar het XL Businesspark Twente in Almelo.

Hofstede MTS

Het World Trade Center Twente heeft al langere tijd plannen om te vertrekken uit de voormalige Hofstede MTS. De reden: het huidige pand voldoet niet meer aan de (wettelijke) eisen van een duurzaam kantoorgebouw. En daarbij gaat het pand grondig op de schop vanaf volgend jaar. Gemeente Hengelo en ontwikkelaar VincentSpikker willen op deze plek zo’n 7.000 vierkante meter realiseren aan werkplekken, 50 goedkope huurappartementen en studio’s, 40 duurdere appartementen en een hotel met zo’n 80 kamers.

Duurzame huisvesting

De voormalige Hofstede MTS is in 2015 tijdelijk geschikt gemaakt voor de vestiging van de WTC-organisatie en daaraan gelieerde bedrijven. Het is volgens directeur Freerk Faber nu tijd voor een volgende stap naar een 'eigentijdse en duurzame huisvesting, waar de groei en ambitie van World Trade Center Twente ten uitvoer gebracht kunnen worden'.

Harde eis

Met de keuze voor het VDL-gebouw wordt voldaan aan de eis van de licentiehouder van WTC Twente, de gemeente Hengelo, om in het ontwikkelingsgebied Hart van Zuid gevestigd te zijn. WTC moet volgens Faber dé plek in Twente blijven voor iedereen met vragen en behoeftes op het gebied van internationaal ondernemen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.