Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Drie locaties onder één dak op nieuwe school voor VSO Attendiz in Hengelo

Attendiz krijgt een nieuwe vestiging in Hengelo. Aan de Bandoengstraat, op de plek van het voormalige Gilde College, komt nu een locatie voor 170 leerlingen van deze school voor voortgezet speciaal onderwijs (VSO). Dinsdag 1 maart kreeg de pers een rondleiding, verzorgd door wethouder Claudio Bruggink, directeur Sandy de Munck Mortier en projectleider Mehmet Ercan.

Drie vestigingen in één

De drie oude locaties komen samen in deze vestiging aan de Bandoengstraat. Volgens wethouder Claudio Bruggink was het verbouwen van die drie locaties geen optie; één van de drie was zelfs al afgeschreven. Sandy de Munck Mortier vertelt: "Nu alles zich straks op één locatie bevindt, wordt het praktischer en makkelijker om onderwijs te verzorgen."

icon_main_info_white_glyph

Wat leer je hier?

De school leidt leerlingen op tot vakmanschap in een specifieke branche binnen de Arbeidsmarkt Gerichte Leerweg (AGL) van het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO). Jongeren van 11 tot ongeveer 18 jaar leren er sociale en werknemersvaardigheden, waarmee ze zich later kunnen redden in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. De school biedt branche-certificaten en diploma’s aan waarmee de leerlingen een basis hebben om de volgende stap te gaan maken. Momenteel stromen veel leerlingen binnen het VSO-AGL uit naar de (al dan niet gesubsidieerde) arbeidsmarkt of een vervolgopleiding bij het ROC.

Verbouwing in volle gang

De bouw van de school is nu in volle gang. "De school krijgt onder meer een restaurant, een technieklokaal en een binnenplaats voor praktijkvakken op het gebied van dieren en planten", vertelt De Munck Mortier.

Kosten: 5,4 miljoen

De open ruimte naast de school wordt, nadat de school is afgekomen, in twee delen aangepakt. Projectleider Mehmet Ercan: "De helft wordt parkeerplaatsen, fietsenstalling en Kiss and Ride-zone. De andere helft is bestemd voor het plein, waarop ook een klein voetbalveld en een berging komen." De nieuwbouw kost ongeveer 5,4 miljoen euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.