Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Twente

Export Awards WTC Twente naar bedrijven uit Winterswijk en Almelo

Wtc hengelo export awards 2022
Alle genomineerden geflankeerd door directieleden Freerk Faber en Monique Oosterveld van het World Trade Center Twente.
Beeld: WTC Twente

Het bedrijf Colubris Cleantech uit Winterswijk is winnaar geworden van de elfde editie van de World Trade Center Twente Export Award. In een spannende finale kreeg het bedrijf in het ROC van Twente van de jury de voorkeur boven de twee andere genomineerden Bright Biomethane uit Enschede en Ferm International uit Zwolle. In de starterscategorie werd het Almelose Carbotreat winnaar.

Complexe markten

Winnaar Colubris Cleantech biedt 'winstgevende oplossingen voor complexe milieuproblemen met betrekking tot afvalwater, afvalrecycling en biologische bronnen'. Juryvoorzitter Sascha Leuftink gaf aan dat het bedrijf de winst in de wacht sleepte, omdat het als beste in staat blijkt met een weloverwogen exportstrategie complexe markten te ontsluiten en door te ontwikkelen. Frank Tillmann, CEO van Colubris, was in z'n nopjes: “De nominatie was op zich al een prijs, maar met het winnen van de Export Award krijgen wij een enorme boost binnen onze eigen gelederen en ons netwerk. Samen kunnen we vanuit Oost-Nederland hele mooie dingen in de wereld neerzetten.”

Startersprijs

Het Almelose Carbotreat won de 'startersprijs' ofwel de Novel-T starters Export Award. Een euforische managing director Frank Sanders: “Dit geeft het team en mijzelf een boost en laat zien dat we met iets goeds bezig zijn. Deze prijs geeft mooie internationale publiciteit en maakt je over de grens zichtbaar.”

De World Trade Center Twente Export Awards worden periodiek uitgereikt aan bedrijven of organisaties in de regio die zich onderscheiden op het gebied van internationalisering. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt genomineerden op onder andere exportstrategie, innovatie, ondernemerschap, ambitie, visie en resultaat. Nieuw dit jaar was de award voor de meest kansrijke starter op de internationale markt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.