Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose Odette genomineerd voor Boekverkoper van het Jaar

Odette brethouwer hengelo
Odette Brethouwer weet hoe ze kinderen aan het lezen moet krijgen. Daarom is zij door boekensite en lezerscommunity Hebban.nl op de shortlist voor de titel Boekverkoper van het Jaar gezet.
Beeld: De Dondersteen

Odette Brethouwer weet hoe ze kinderen aan het lezen moet krijgen. Daarom is zij door boekensite en lezerscommunity Hebban.nl op de shortlist voor de titel Boekverkoper van het Jaar gezet. Odette Brethouwer is de enige genomineerde die niet in een boekenwinkel werkt. Ze verkoopt boeken bij spellenwinkel De Dondersteen in Hengelo.

Kruisbestuiving

Odette heeft als missie om kinderen het plezier in lezen te laten ontdekken. Sinds september 2020 heeft de Hengelose spellenwinkel een kinderboekenhoek, die door Odette wordt gerund. Volgens de jury zorgt ‘de kruisbestuiving met de rest van de winkel ervoor dat kinderen makkelijk hun weg naar de kinderboeken weten te vinden en worden geprikkeld om het lezen op te pakken’.

Odette hierover: “Omdat we de niet-lezer over de vloer hebben en op een laagdrempelige wijze een gesprek kunnen beginnen, maken we echt een verschil. Daarbij helpt het enorm dat we een veelzijdig assortiment hebben, zodat de kans groot is dat een kind een boek vindt dat aanspreekt.”

icon_main_info_white_glyph

Boekverkoper van het Jaar

Jaarlijks organiseert de Stichting Elspeet de Boekverkoper van het Jaar-verkiezing, ‘om de enthousiaste, servicegerichte boekhandelaar te belonen voor zijn of haar werk’. De winnaar ontvangt de door beeldend kunstenaar Jean Paul Michel ontworpen Albert Hogeveenbokaal, vernoemd naar de illustere boekverkoper met deze naam.

Wie wordt de winnaar?

De afgelopen tijd kon het publiek stemmen op wie men de beste boekverkoper vond. Daar is nu een top 5 uitgerold. De komende maanden zullen de genomineerden door de jury worden bezocht en beoordeeld, zodat de jury op 29 augustus de winnaar bekend kan maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.