Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Eerste tweedaagse BAM! Festival Hengelo trekt achttienduizend bezoekers

De Hengeloërs zijn het feesten nog niet verleerd. Dat bleek afgelopen vrijdag en zaterdag tijdens het BAM! Festival, het gezellige feestje met muziek, theater en een uitgebreid programma voor kinderen in het Prins Bernhard Plantsoen. Na twee 'BAM!-loze jaren' was het weer ouderwets gezellig, met als extraatje de vrijdagavond met drie tributebands.

Fris, maar grotendeels droog

Luuk Schmidt van de organiserende Stichting BAM! Festival was meer dan tevreden na afloop: "Op de vrijdagavond hebben we 5.000 mensen mogen verwelkomen en op de zaterdag 13.000." Die mensen hebben genoten van een veelzijdig programma. Het was weliswaar frisjes voor de tijd van het jaar, maar grotendeels droog. Ook over de sfeer was Schmidt louter positief: "Tijdens BAM! hoor je nooit een wanklank. We hebben wel weer wat leermomentjes, maar die bespreken we intern, haha. Overall wat het een perfect feest."

“Als de gemeente ons weer een vergunning wil verlenen voor dat voorafje en als de direct omwonenden geen bezwaar hebben, doen we het in 2023 weer.”

Blijvertje

Als het aan hem en z'n medebestuursleden ligt, wordt de vrijdagavond een blijvertje. Drie tributebands zorgden voor een afgeladen veld. Opener was de band Stones Sessions. Daarna volgden de bands Tribute2BobMarley – Rootsriders en Absolutely Floyd, een Pink Floyd-tributeband. "Als de gemeente ons weer een vergunning wil verlenen voor dat voorafje en als de direct omwonenden geen bezwaar hebben, doen we het in 2023 weer."

'Twee grote successen'

Beide dagen was de entree gratis. Dat is al zo sinds het begin van BAM in 2008. De organisatie haalt haar inkomsten uit sponsoring en subsidies, maar vooral uit de drankomzet. En dat laatste was ook prima: "Exacte cijfers heb ik nog niet, maar we kunnen zeker tevreden zijn. Het was niet één groot succes, maar met de vrijdag erbij waren het simpelweg twee grote successen!"

'Thuiswedstrijd'

Zo beleefden de meeste artiesten het ook. Een lid van de Deventer band Primaat vermaakte zich opperbest. Op én voor het podium: "In mijn ogen was het drukker dan ooit. Heb weer lekker bijgepraat met andere muzikanten. Heerlijk, dat ons-kent-ons-sfeertje. BAM! voelde echt als een thuiswedstrijd."

Bam festival 2022 bandleden primaat still 1 TWENTE
"Heerlijk, dat ons-kent-ons-sfeertje. BAM! voelde echt als een thuiswedstrijd", aldus de leden van de band Primaat.
Beeld: 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.