Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Druk kruispunt op Enschedese singel gaat op de schop om doorstroming te verbeteren

Deurningerstraat singels
Het kruispunt aan de Deurningerstraat wordt aangepakt. Er komt een extra opstelvak en invoegstrook voor verkeer dat oversteekt vanuit de Boddenkampsingel naar de Lasondersingel.
Beeld: GoogleMaps

Een van de grootste verkeersknelpunten in Enschede wordt binnenkort opgelost, belooft de gemeente. Maar daarvoor moeten weggebruikers eerst een maandje omrijden. Van 20 juni tot en met 29 juli is het kruispunt van de Deurningerstraat met de Boddenkampsingel/Lasondersingel afgesloten.

Volgens wethouder Mobiliteit Jurgen van Houdt wordt er uitvoering gegeven aan de wens om de doorstroming op de noordelijke singels sterk te verbeteren. "De belangrijkste wijziging is dat er komend vanaf de Lasondersingel een extra opstelvak en invoegstrook wordt aangelegd", aldus Van Houdt. Dat betekent dat autoverkeer straks tweebaans het kruispunt kan oversteken.

Slimmere verkeerslichten

Op de Boddenkampsingel is het een drukte van belang. Vooral tijdens de avondspits staat het verkeer soms bijna tot aan de Hengelosestraat te wachten voor de verkeerslichten. Die situaties moeten door de dubbele rijbaan voor rechtdoor straks tot het verleden behoren. Om ruimte vrij te maken voor het extra opstelvak, worden een aantal parkeerplaatsen weggehaald.

Ook aan de verkeerslichteninstallatie wordt gewerkt. Kort gezegd: door een extra detectielus aan te brengen, worden auto's op de Boddenkampsingel straks op grote afstand waargenomen, zodat de verkeerslichten beter op de verkeersdruk kunnen anticiperen.

Alleen rechtsaf slaan

Om de doorstroming op de singels verder te bevorderen, is het straks alleen nog mogelijk om vanuit de Lasonderstraat en Kottendijk rechtsaf te slaan op de singel. De singel oversteken is op die plekken alleen nog mogelijk voor fietsers. De verkeerslichten voor fietsers bij de Lonnekerspoorlaan verdwijnen.

De werkzaamheden aan het kruispunt duren van 20 juni tot en met 29 juli en worden in fases uitgevoerd. Dat betekent dat het kruispunt nooit volledig is afgesloten, maar slechts voor de noordelijke of zuidelijke rijbaan. Meer informatie daarover staat op de website van de gemeente Enschede.

Verkeersplan Bolhaar

Los van deze werkzaamheden wordt er gewerkt aan een verkeersplan voor de Noordwest-Enschede, het gebied tussen globaal de Hengelosestraat en de Deurningerstraat. De wijken Walhof-Roessingh en Bolhaar hebben veel hinder van sluipverkeer dat de drukke singels wil vermijden. Samen met de wijk wordt nagedacht over oplossingen om de doorstroming daar te verbeteren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.