Verkeer
Stuur appje
Zoek

NUTwente blijft zich inzetten voor de opvang van Oekraïners en organiseert benefietconcert

Noaberschap Ukraine-Twente heeft 230 Oekraïners ondergebracht bij een gastgezin in de regio. De stichting is in de drie maanden sinds de oprichting uitgegroeid tot een onmisbaar hulpinitiatief. In deze periode zijn ze zeer actief betrokken geweest bij de opvang, maar gedurende de afgelopen weken zijn ze ook druk geweest met de organisatie van een benefietconcert. Dit concert staat gepland op dinsdagavond 14 juli op de Oude Markt in Enschede.

Samen met Rotary Club Enschede & Het Stedelijk Lyceum Kottenpark, heeft NUTwente 130 artiesten gestrikt voor het concert. Deze artiesten zijn een mix van lokale artiesten, koren, buitenlandse violisten en Oekraïense artiesten. Het concert is gratis en start om 19.30. NUTwente hoopt op vrijwillige bijdragen van de aanwezigen via de inzet van een QR-code. De opbrengst wordt gebruikt om door muziekprojecten de sociaal maatschappelijke aansluiting en verbinding te bevorderen.

Inschrijven

Omdat de organisatoren een beeld willen krijgen van het aantal bezoekers is er een inschrijfformulier opgesteld. Deze kan gevonden via een link op de eigen website of die van het Wilminktheater. Volgens NUTwente is het concert niet geschikt voor kinderen jonger dan 10 jaar. Daarnaast richt de organisatie zich bij hun uitnodiging ook nog specifiek op Oekraïners en gastgezinnen, die van harte welkom worden geheten bij dit concert.

Info NU Twente benefietconcert 2022 06 13 110426 bhrf
Informatie over de aanwezige artiesten tijdens het concert.
Beeld: NUTwente
icon_main_info_white_glyph

NUTwente

Naoberschap Twente-Ukraine, beter bekend als NUTwente, is een vrijwilligersorganisatie die kort na de Russische invasie is opgezet. Het initiatief fungeert als een tussenpersoon tussen de gevluchte Oekraïners en gastgezinnen die zichzelf beschikbaar stellen voor opvang. Ze regelen de initiële communicatie tussen de partijen door middel van tolken.

Daarnaast zorgen ze ervoor dat de gastgezinnen over voldoende informatie beschikken voordat ze Oekraïners in huis nemen. Hier worden onder meer speciale informatieavonden voor georganiseerd.

20220323 item04 Olga Nielsen Nu Twente steunt gastgezinnen
Lees ook
NUTwente helpt gastgezinnen bij de opvang van Oekraïners
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.