Verkeer
Stuur appje
Zoek

Leer alles over de geschiedenis van Hengelo tijdens stadswandeling

80451 Stadhuis Hengelo 800x533
Ook komt het naoorlogse Hengelo aan bod, waaronder het in de jaren zestig gebouwde stadhuis met z'n Italiaanse uitstraling.
Beeld: 1Twente

Waarom zit er zoveel zout in de bodem rond Hengelo? Hoe oud is de schedelkap die de Hengelose aarde ooit prijsgaf? Dat soort vragen worden beantwoord tijdens een twee uur durende stadswandeling op zondag 4 september. Die middag leer je alles over de geschiedenis van Hengelo. De door een vrijwilliger van Museum Hengelo begeleide tocht begint en eindigt bij het Lambooijhuis aan de Langestraat 37.

Eerste Lambertuskerkje

De stadswandeling start bij het Lambooijhuis en leidt de deelnemer langs meerdere bekende en minder bekende historische punten in het oude centrum van Hengelo. Onder meer langs de plek waar het ooit begon (Huys Hengelo), langs misschien wel de oudste begraafplaats van Nederland en het eerste Lambertuskerkje.

Oudste café

Vervolgens wandelen de deelnemers naar de plek aan de Deldenerstraat waar ooit tol betaald moest worden, langs de Waterstaatskerk, langs de woning van de eerste huisarts van Hengelo (dr. Pool), het oudste café van Hengelo ('t Neutje) en het Wilmink-Van Benthemhuis (nu Museum Hengelo).

icon_main_info_white_glyph

Kosten

Aanvang: 14.00 uur. Kosten: 5,00 p.p. inclusief koffie of thee. Kinderen t/m 18 jaar: gratis. Donateurs van het museum betalen 2,50. Gelieve cash betalen.

Wolvecamp

Ook komt het naoorlogse Hengelo aan bod, waaronder het in de jaren zestig gebouwde stadhuis met z'n Italiaanse uitstraling. De wandeling eindigt bij het Lambooijhuis, waar de koffie gereed staat. Binnen hangt een zelfportret van de bekende Hengelose schilder Theo Wolvecamp.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.