Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Frustraties door verkeerschaos bij Tuckerville in Enschede; bezoekers urenlang in de file

20220910 Tuckerville Foto Rtv Oost
Beeld: RTV Oost

Bezoekers die zaterdagmiddag met de auto naar Tuckerville op het Rutbeek bij Enschede gingen, waren -om het zachtjes te zeggen- 'not amused' dat het festival schier onbereikbaar leek. Er ontstond een verkeersinfarct op de wegen rond de recreatieplas. Pas na uren wachten kwam er aan het einde van de middag schot in de zaak voor de festivalbezoekers.

Urenlang stonden sommige bezoekers in de file en dat leverde genoeg tijd op om de onvrede via sociale media te uiten. En dat gebeurde dan ook massaal. De reacties liepen uiteen van een neutraal gesteld 'slecht geregeld' of 'wat een domper' tot wat meer uitgesproken reacties als 'om te janken' en geld terug.

Organisatie reageert

De organisatie gaf na de laatste editie aan dat er wat zou worden gedaan aan het verkeersplan, omdat er ook toen lange files ontstonden op de aanvoerwegen naar het Rutbeek. De organisatie laat nu in een Tweet weten dat ze "met man en macht bezig zijn om de parkeervelden gestaag vol te krijgen en hopen dat er op die manier beweging in komt"

Samen delen

Wie al wel op het terrein aanwezig was, kon genieten van de optredens. Behalve van initiatiefneemster Ilse de Lange staan onder meer optredens van DI-RECT, Danny Vera en Guus Meeuwis op het programma. Een enkele festivalganger hield de wachtende bezoekers met een kort filmpje op de hoogte. Zo waren ze er alvast een beetje bij en veranderde het lange wachten in de 'Tuckerfile' ook voor hen in waar het allemaal om ging: Tuckerville.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.