Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose oliebollenbakker Daniël de Voer en het geheim van een goede bol

Oliebollen. De gemiddelde Nederlander eet er jaarlijks zo'n acht. De meeste daarvan in december. Ze zijn namelijk onlosmakelijk verbonden met de feestmaand. 1Twente-verslaggever Olivier Schulenburg ging langs bij de Hengelose oliebollenkraam Gouki om Daniël de Voer te vragen naar het geheim van een goede bol en de verslaggever stak zelf ook de handen uit de mouwen.

Drukste dag van het jaar

Oudejaarsdag is verreweg de drukste dag van het jaar voor de Hengelose oliebollenkraam Gouki. Volgende week zaterdag beginnen Daniël de Voer en z'n collega's om drie uur 's nachts met het bakken van de oliebollen en de andere Hollandse lekkernijen. Ze beginnen zo vroeg, zodat ze alle bollen op tijd klaar hebben voor de verkoop die dag.

Naast dat de oliebollenkraam gewoon open is, kunnen klanten er ook voor kiezen om de oliebollen van te voren te bestellen. Bij het ophaalpunt naast de kraam kunnen de olliebollen dan worden opgehaald. "Hoeveel oliebollen we gaan verkopen die dag weten we nog niet, dat is ieder jaar weer heel spannend. Het zijn er echter vele honderden", laat De Voer weten.

Midden januari vertrekt de kraam weer uit het centrum. Daniël de Voer lacht: "Na een grondige schoonmaak krijgt-ie zijn welverdiende winterslaap en dan is het voor ons tijd voor vakantie."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.