Verkeer
Stuur appje
Zoek

Speciale jongereneditie Hengeloos Peil besteedt aandacht aan Mbo Uitblinker, Hengelo Heroes en jongste raadslid

Hengeloos Peil staat maandag 19 februari volledig in het teken van 'jeugdige onderwerpen'. De 19-jarige presentator Olivier Schulenburg gaat met een Mbo Uitblinker en de baas van ROC van Twente in gesprek over de vooroordelen die er bestaan over het mbo, er is aandacht voor de tweede editie van Hengelo Heroes - met veel jongeren in hoofd- en bijrollen - en tot slot schuift het jongste raadslid van Hengelo aan. In 1Twente Vandaag vertelde Olivier op vrijdag 16 februari over het waarom van deze jongereneditie en waarom hij er zoveel zin in heeft.

De avond wordt geopend met Emma de Nooij, die twee jaar geleden als Mbo Uitblinker optrad als ambassadeur van het middelbaar beroepsonderwijs in Twente. Hoe kijkt ze terug op die periode en wat heeft ze bereikt met haar ambassadeursschap?

Trots

Daarna spreekt Olivier Schulenburg met Trudy Vos, bestuursvoorzitter van ROC van Twente. Hoe werkt het ROC aan z'n imago en merkt Vos dat jongeren steeds vaker met trots vertellen over hun opleiding?

Hengelo Heroes

De derde gast van de avond is Antek Olszanowski. Hij is de organisator van het theaterspektakel Hengelo Heroes, dat in maart voor de tweede keer wordt gehouden, nadat de eerste editie in 2023 een groot succes was. Dat succes was mede te danken aan de inbreng van tientallen leerlingen van ROC van Twente. Drie van hen brengen een lied uit de aanstaande voorstelling ten gehore.

Lees verder onder de afbeelding.


240219 hp nicolien boekhoudt emma de nooij olivier schulenburg
In het midden Mbo Uitblinker van 2022 Emma de Nooij, links PvdA-raadslid Nicolien Boekhoudt en rechts Hengeloos Peil-presentator Olivier Schulenburg.
Beeld: 1TWENTE
icon_main_info_white_glyph

Waar en wanneer?

Publiek is maandag 19 februari welkom vanaf 18.45 uur in Bibliotheek Hengelo. De opnames zijn van 19.00 tot 20.00 uur. Hengeloos Peil is op donderdag 22 februari om 22.00 uur en op zondag 25 februari om 11.00 uur te zien op het tv-kanaal van 1Twente.

Tenslotte schuift Nicolien Boekhoudt aan. De studente cybersecurity is met haar 23 jaar het jongste raadslid van Hengelo. Ze vertelt over haar drive en haar onzekerheden en zal ongetwijfeld vertellen waarom het zo belangrijk is dat jongeren vaker hun stem laten horen. Niet alleen bij verkiezingen, maar ook in het publieke debat.

Maandag 19 februari om 19.00 uur is Hengeloos Peil hier live te volgen:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.