Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Carnavalsvereniging uit Harbrinkhoek voorziet hele omgeving van duizenden oliebollen op oudejaarsdag

Overal in Nederland borrelt het vet met daarin overheerlijke oliebollen op oudejaarsdag. Ook in Harbrinkhoek zijn tientallen mensen, vrijwilligers van carnavalsvereniging De Dwarskiekers, bezig met het maken van deze lekkernijen. “We zijn vandaag met zo’n vijftig vrijwilligers bezig”, vertelt medeorganisator Chantal Engelbertink.

Voor Clementine en Arno gaat de wekker om 03.30 uur in de ochtend, nog ruim voordat de zon opkomt. “We zetten dan de vetpan aan zodat er vanaf 06.15 uur gebakken kan worden”, legt Clementine Bauhuis uit. Vanaf 08.45 uur zijn er tientallen vrijwilligers op de been om de oliebollen bij de mensen te krijgen. “We gaan bij iedereen in de omgeving Harbrinkhoek/Mariaparochie langs de deuren.”

Kniepertjes

Het is inmiddels de achtste keer dat de carnavalsvereniging de omgeving voorziet van oliebollen. Naast oliebollen is nog een scala aan lekkernijen te verkrijgen. “We bakken ook appelbeignets én hebben zelfgebakken kniepertjes in de verkoop”, vertelt Bauhuis . Ook de kniepertjes bakt de vereniging ieder jaar voor oudejaarsdag.

“We hebben in totaal 1800 kniepertjes gebakken”

Met bakkers van alle leeftijden wordt er twee dagen voor oudejaarsdag druk gebakken om de traditionele lekkernijen te maken. “We hebben in een middag en avond in totaal 1800 kniepertjes weten te bakken”, vertelt Engelbertink. De kniepertjes gaan op oudejaarsdag in zakjes van tien stuks mee in de verkoop.

  • 3122023 Oliebollen carnavalsvereniging Harbrinkhoek 3
    De sfeer zit er goed in tijdens de verkoop op oudejaarsdag
    Beeld: Niels Wesselink
  • 3122023 Oliebollen carnavalsvereniging Harbrinkhoek 1
    De sfeer zit er goed in tijdens de verkoop op oudejaarsdag
    Beeld: Niels Wesselink
  • 3122023 Oliebollen carnavalsvereniging Harbrinkhoek 2
    De sfeer zit er goed in tijdens de verkoop op oudejaarsdag
    Beeld: Niels Wesselink

Verkooppunt

Waar ooit de verkoop alleen in een kraampje was, is dit sinds de corona iets aangepast. Bauhuis: “We gaan met meerdere auto’s op pad om langs de deuren de mensen te voorzien van oliebollen, appelbeignets of kniepertjes." In de schaduw van de kerk in Mariaparochie staat nog steeds een kraam waar de baksels ook te koop zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.