Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hobbels voor uitkering energietoeslag lijken genomen, college besluit dinsdag

Arjan Kampman Ernst Bergboer 2022 03 31 092643 ssko
Arjan Kampman in Studio Balengebouw
Beeld: Ernst Bergboer

Met de toezegging van Carola Schouten, minister Armoedebeleid, dat gemeenten het geld voor de energietoeslag krijgen, lijken de bezwaren om uit te keren van de baan. De Enschedese wethouder Arjan Kampan was een van degenen die eind vorige week het Kabinet onder druk zette om over de brug te komen.

Kampman had, met verschillende andere wethouders en de Vereniging Nederlandse Gemeenten, aan de bel getrokken: Enschede kwam met het toegezegde budget van het Rijk voor die energietoeslag zo'n twee miljoen euro tekort. Vrees was dat de gemeente dat tekort zelf bij zouden moeten passen.

200 euro uitgekeerd, aarzeling over het vervolg

De minister beloofde eerder deze maand 800 euro voor huishoudens die rond moeten komen van maximaal 120 procent van het minimum als compensatie voor de sterk gestegen energielasten. Enschede keerde inmiddels al wel 200 euro uit aan bijstandsgerechtigden, maar aarzelde dus over het vervolg.

Arjan Kampman 3 Ernst Bergboer
Lees ook
Compensatieregeling energiekosten: Enschede komt ruim twee miljoen tekort

Kampman over de toezegging van Schouten tijdens het Kamerdebat over die toeslag, gisteren: "Als die garantie er is dan is er geen bezwaar meer. Dinsdag besluit in college."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.