Verkeer
Stuur appje
Zoek

Provincie draagt 90.000 euro bij aan opleiding zorgreservisten: ‘We hebben ze keihard nodig’

Skillslab Hengelo 041121 171
In samenwerking met ROC van Twente start de provincie een speciale opleiding voor de zorgreservisten.
Beeld: Provincie Overijssel

Provincie Overijssel draagt 90.000 euro bij aan de opleiding voor zogenaamde zorgreservisten. Dit zijn oud-zorgmedewerkers die bijspringen tijdens noodsituaties, zoals nu in de coronacrisis. In samenwerking met ROC van Twente start de provincie een speciale opleiding voor de zorgreservisten.

Bijspringen

Wanneer er een gezondheidscrisis ontstaat, zoals bijvoorbeeld de coronacrisis of een griepgolf, kan er een tekort aan zorgpersoneel ontstaan door ziekteverzuim. Zorgreservisten kunnen dan worden ingezet om te helpen in verzorgingshuizen en ziekenhuizen.

Nationale Zorgreserve

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport subsidieert het programma Nationale Zorgreserve, waarvan de Overijsselse tak onderdeel is. Door de bijdrage van Provincie Overijssel kan er een speciale opleiding worden ontwikkeld voor een groep van zestig zorgreservisten. Na een evaluatie van de eerste groep wordt de opleiding beschikbaar gesteld voor alle veiligheidsregio's.

'Hard nodig'

Roy de Witte, gedeputeerde Provincie Overijssel is blij met de nieuwe opleiding: “Prachtig om te zien hoe gemotiveerd mensen uit de zorg zijn om onmiddellijk de handen uit de mouwen te steken. We helpen met deze unieke opleiding vrijwel direct zorginstellingen uit de zorg. Ik hoop echt dat andere overheden dit initiatief oppakken en landelijk doorzetten. Want we hebben de reservisten keihard nodig.” Overijsselse zorgorganisaties zoals CarintReggeland, Carinova en ZGT doen een beroep op de inzet van zorgreservisten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.