Corona in Twente

Coronabesmettingen in noodopvang Hazemeijer Hengelo

In de noodopvang voor asielzoekers in Hengelo zijn eenentwintig vluchtelingen besmet geraakt met het coronavirus. Dat meldt de gemeente Hengelo. De zieke vluchtelingen zijn uit de groep gehaald en overgebracht naar een speciale opvanglocatie van het COA in Laag Zuthem.

Hazemeijer complex opvang vluchtelingen 3
De zieke vluchtelingen zijn uit de groep gehaald en overgebracht naar een speciale opvanglocatie van het COA in Laag Zuthem. © Emile Urban/1Twente

Iedereen getest

Afgelopen weekend kreeg één van de vluchtelingen last van coronaklachten en werd meteen getest door de GGD. De test bleek positief, waarop werd besloten om alle bewoners van het Hazemeijercomplex te testen op corona. Hieruit bleek dat twintig andere vluchtelingen ook besmet zijn met het virus. De zieke vluchtelingen zijn overgebracht naar de zogenaamde uitwijklocatie van het COA in Laag Zuthem. Hier worden met corona besmette asielzoekers opgevangen die niet in quarantaine kunnen binnen hun eigen opvanglocaties.

Zelfisolatie

De bewoners die negatief getest zijn moeten de komende dagen in zelfisolatie binnen het Hazemeijercomplex. “Zij hebben nog niet allemaal twee vaccinaties gehad. Voor deze groep gelden dezelfde regels als in een huishouden waar iemand positief getest is. Zij blijven thuis en worden zondag opnieuw getest”, laat de gemeente weten in de verklaring.

Noodopvang

Eind oktober besloot het college van burgemeester en wethouders om 100 vluchtelingen op te vangen in de voormalige fabriekshal. De vluchtelingen zijn afkomstig van het overvolle azc in Ter Apel. De vluchtelingen worden opgevangen voor de duur van vier weken


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.