Corona in Twente

Kruising Parkweg per direct op de schop

Normaal gesproken zorgt het werk aan een doorgaande weg direct voor een verkeersinfarct elders in de stad, maar nu niet vanwege het coronavirus. Alle reden om juist nu noodzakelijk wegwerk aan te pakken, vindt de gemeente Enschede.

457528 Schermafbeelding 2020 04 19 om 170413
Lilian ten Donkelaar | Tubantia

Omdat Enschedeërs massaal thuiswerken, is dit het goede moment om de T-splitsing Parkweg-Lambertus Buddestraat op de schop te gooien. De weg is deze week, van maandag 20 tot en met vrijdag 24 april, afgesloten voor al het verkeer.

Zware spoorvorming
De straat moet dringend nieuw geasfalteerd worden omdat het - normaal gesproken - drukke verkeer de afgelopen jaren heeft gezorgd voor zware spoorvorming. Vooral zwaar vrachtverkeer rijdt steeds diepere groeven in de weg. Dat is niet alleen hinderlijk maar ook gevaarlijk, vooral als het regent en met name voor motorrijders.

Uitgelezen kans
âHet is iedere keer weer een grote uitdaging om alle noodzakelijke werkzaamheden in de stad goed op elkaar af te stemmen. Gek genoeg biedt de coronacrisis hierin ook kansenâ, aldus een woordvoerder van de gemeente.

âEnschede kent ruim 1600 straten. Het is dus soms lastig om én alle werkzaamheden uit te voeren én Enschede zo goed mogelijk bereikbaar te houden.â Nu er veel minder verkeer op de weg is, is dit een âuitgelezen kansâ om zonder al te veel problemen deze doorgaande weg tijdelijk af te sluiten.

Omleiding
Voor het werk aan de Parkweg-Lambertus Buddestraat zijn vijf dagen gepland, door de gunstige weersverwachtingen. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Westerval, Hengelosestraat en de Tubantiasingel. De beide tankstations blijven bereikbaar via de singels. Hulpdiensten, fietsers en voetgangers kunnen de kruising wel passeren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: gemeente Enschede

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.