Binnenstad Hengelo

Leerlingen verkopen Hengelo én zichzelf vanuit Community Center O3 aan de Brink

Leerlingen van het ROC van Twente en het CT Storkcollege gaan ervoor zorgen dat de Hengelose binnenstad meer gaat leven. Simpelweg door er te gaan zitten en door hun diensten aan te bieden aan ondernemers, de gemeente Hengelo en bijvoorbeeld Hengelo Promotie. Dat doen ze allemaal vanuit het Community Center O3, dat woensdag in gebruik is genomen.

'Waarom een Engelse naam?'

Marianne Bodde van het ROC van Twente gaf een dag later tekst en uitleg bij 1Twente Vandaag. De eerste vraag die presentator Niels Veurink haar voorlegde luidde: "Vanwaar die Engelse naam, kon dat nou niet simpeler?" Bodde zocht daarop even naar het Nederlandstalige alternatief en toen ze de woorden 'Gemeenschapscentrum' uitsprak, was snel duidelijk: da's niet flitsend genoeg: "De leerlingen hadden hier zelf ook een stem in en uiteindelijk bekte 'community center' toch net iets lekkerder en afgekort klonk het ook prima: CCO3."

icon_main_quote_red_glyph

"We hebben verschillende pop-upstores geopend, die gerund worden door leerlingen."

Marianne Bodde

Onderwijs, ondernemen en overheid

De drie O's in O3 zijn de eerste letters van de begrippen onderwijs, ondernemen en overheid. Bodde: "Een vmbo-school en een mbo-school werken hier aan de Brink 115 samen met ondernemers en met de overheid. Een voorbeeld? We hebben verschillende pop-upstores geopend, die gerund worden door leerlingen, we verzorgen hier een opleiding op het gebied van ondernemerschap en we denken mee met de gemeente Hengelo, bijvoorbeeld over het nieuwe marktplein eruit moet komen te zien."

icon_main_info_white_glyph

Gedeputeerde en wethouder openen O3

Monique van Haaf, gedeputeerde provincie Overijssel, heeft het Community Center woensdag geopend: "Het centrum bundelt creatieve kennis en innovatie, koppelt studenten aan lokale ondernemers en geeft leegstaande panden een mooie invulling. Vanuit de provincie ondersteunen we het initiatief omdat het bijdraagt aan een toekomstbestendige binnenstad." Wethouder Gerard Gerrits verrichtte vervolgens de officiële openingshandeling, waarbij het logo van Community Center 03 onthuld werd. Aansluitend vonden diverse activiteiten plaats met en door studenten van ROC van Twente en leerlingen van het CT Stork College.

Geld voor drie jaar

Gemeente en provincie stoppen er voor drie jaar geld in. Daarna moeten ROC en CT Storkcollege met hulp van lokale ondernemers zelf de broek kunnen ophouden. Volgens Bodde is het een succes als leerling-ondernemers zich uiteindelijk elders in de binnenstad als zelfstandig ondernemer gaan vestigen of als ze met de hier opgedane kennis ergens anders aan het werk kunnen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.