Hengelo

Twente Milieu zoekt nieuwe locaties voor textielcontainers in Hengelo

In Twente bestaat een deel van het restafval nog uit textiel. Dat is jammer en niet nodig vinden ze bij kringloopbedrijf Het Goed en Twente Milieu. Deze twee partners willen de hoeveelheid textiel in het restafval flink verminderen, zodat er meer hergebruikt kan worden. In Hengelo wordt nu gezocht naar nieuwe locaties in de wijken en buurten voor de nieuwe, educatieve textielcontainers.

Thumbnail Twente Milieu zoekt nieuwe locaties textielcontainers in Hengelo Eric Brinkhorst
De nieuwste textielcontainers leren de Hengeloërs graag meer over het proces van het textiel. Want wat gebeurt er eigenlijk na inzameling met hun oude broek of jas? © Eric Brinkhorst

Wie en waar?

Er wordt hulp gevraagd aan maatschappelijke organisaties, (sport)verenigingen, scholen en stichtingen. Woordvoerder Annemieke Braamburg van Twente Milieu legt uit: "Organisaties die goed te bereiken zijn voor Hengelose inwoners en waar de vrachtwagen van Twente Milieu makkelijk bij kan, kunnen er vanaf nu voor kiezen om een textielcontainer te ‘adopteren’. Wanneer zij de Hengeloërs in hun omgeving stimuleren om de textielcontainers te gebruiken, komt dit direct ten goede aan de organisatie. Die ontvangt namelijk een vergoeding per kilo textiel dat wordt ingeleverd. Daarnaast wordt er een steentje bijgedragen aan een beter milieu. Het textiel wordt na inzameling gesorteerd en daarna hergebruikt of gerecycled."

icon_main_info_white_glyph

Meer weten?

Neem dan, het liefst voor 1 oktober, contact met Twente Milieu. Dat kan digitaal via www.twentemilieu.nl/contact of telefonisch via het nummer 0900-8520111 (op werkdagen tussen 08.00-17.00 uur, lokaal tarief).

Educatieve rol

De nieuwste textielcontainers leren de Hengeloërs graag meer over het proces van het textiel. Want wat gebeurt er eigenlijk na inzameling met hun oude broek of jas? Braamburg: "Daar komen ze achter door het lopen van de zogeheten 'circulaire route van textiel' rond de container. Daar wordt de inwoner alles geleerd over het proces van begin tot eind.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.