OmArm Enschede

Podcast: #2 Wie heeft in Enschede met armoede te maken?

Jan Veldhuizen, directeur Stadsbank, en Coen Luttikhuis, voorzitter Diaconaal Platform, over hun unieke samenwerking, hun drijfveren en wat in Enschede beter kan en vooral moet.

Wie heeft in Enschede eigenlijk met armoede te maken? Wat doen de organisaties? En wat kan er beter? Dat zijn vragen die gesteld moeten worden, zodra je het over de armoede van Enschede wilt hebben. Het zijn namelijk niet alleen de inwoners die dag in en dag uit in armoede leven. Ook organisaties, instanties en stichtingen komen op voor de arme bevolkingsgroep - vaak op de achtergrond, maar wel met impact. Enschede heeft meer dan zo'n twintig organisaties die zich op de ene of andere manier inzetten voor families, alleenstaanden en bijstandsgerechtigden.

Jan Veldhuizen en Coen Luttikhuis zijn er twee van. Jan, voorzitter van het Diaconaal Platform en Coen, directeur van de Stadsbank, hebben 2013 de handen ineen geslagen en zijn samen begonnen om de arme bevolking een handje te helpen. Coen doet dat met zijn organisatie vanuit de bestuurlijke kant en Jan is er voor de emotionele steun. Volgens die twee is dat een uniek voorbeeld van hoe organisaties in de toekomst samen moeten werken.

In deze nieuwe aflevering gaan de twee initiatiefnemers uitleggen hoe ze zijn begonnen, wat ze meemaken, wat hun drijfveren zijn en vooral wat beter kan én moet.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.