Enschede
Sport
Voetbal
FC Twente

FC Twente presenteert Michal Sadilek: "Een buitenkansje"

Michal Sadilek komt dit seizoen definitief uit voor FC Twente. De middenvelder wordt voor een jaar gehuurd van PSV en is blij met zijn tijdelijke overgang naar Enschede.

Michal Sadilek Foto FC Twente Media
Michal Sadilek © FC Twente Media

Door: RTV Oost

"FC Twente is een mooie club met een goede selectie. Ze stralen ambitie uit. Ik wil graag in beeld blijven bij de nationale selectie van Tsjechië en daarom is het belangrijk dat ik speelminuten maak. Dat ik binnenkort met Vaclav Cerny op het veld sta, is bijzonder en maakt het extra mooi", zegt de Tsjech.

Buitenkansje

Technisch directeur Jan Streuer over zijn komst: "De mogelijkheid om Sadilek binnen te halen was een buitenkansje. Hij kan ontzettend goed voetballen en heeft een fantastische mentaliteit. Hij is niet voor niets international en dat Sparta Praag, een grote club uit zijn thuisland Tsjechië, hem ook graag wilde zegt veel. Bij PSV speelde Sadilek voornamelijk op het middenveld, maar ook als linksachter kan hij goed uit de voeten."

Slovan Liberec

PSV verhuurde Sadilek afgelopen seizoen aan Slovan Liberec. Hij speelde daar 24 duels en scoorde 6 keer. Afgelopen zomer deed hij mee aan het EK, waar de ploeg in de achtste finales van Nederland won.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.