Enschede

Raad van State: Hornbach in Enschede kan verder met 'eigen afrit'

De aanpassing van afrit Enschede-Zuid op de N35 kan gewoon doorgaan. Bouwmarkt Praxis en supermarkt Nettorama hebben tevergeefs bezwaar gemaakt tegen de aanpassing van de aansluiting op de Zuiderval. De Raad van State heeft hun bezwaren woensdag afgewezen.

DSCF2857
Er wordt druk gewerkt aan de Enschedese vestiging van Hornbach, hier vanaf de Kuipersdijk gefotografeerd. © Henk ten Harkel

De bedrijven stelden dat de aanpassing zorgt voor een moeilijker bereikbaarheid van hun winkels op het Spaansland. Voor Praxis telt vooral dat concurrent Hornbach wordt bevoordeeld. De vernieuwde afrit - die op dit moment wordt aangepast - heeft een aparte rijstrook die direct leidt naar het parkeerterrein van de toekomstige vestiging van Hornbach.

DSCF2860
Vanaf de N35 richting Zuiderval komt een 'eigen' afrit voor Hornbach © Henk ten Harkel

'Belangen niet geschaad'

Maar de Raad van State kijkt niet naar concurrentie. Alleen de bereikbaarheid van Praxis en Nettorama in de omgeving van de Zuiderval is beoordeeld. En de conclusie is dat hun belangen niet worden geraakt door de aanpassing van de afrit.

Aan de route naar hun zaken wordt niets veranderd. Als de bereikbaarheid al verslechtert, dan ligt dat volgens de Raad niet aan de aanpassing van de afrit, maar aan andere aanpassingen van de Zuiderval. En dat staat daar los van.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.