Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws

Almelo blij met uitspraak over Hornbach: "Gemeenteraad nam gewoon een goed besluit"

Stadshuis Almelo
Beeld: ANP

De gemeente Almelo is blij met de uitspraak van de Raad van State, die vandaag de provincie op de vingers tikte vanwege het onterecht blokkeren van de plannen van Almelo voor een vestiging van bouwmarkt Hornbach in die stad. Volgens de Raad van State was de provincie niet bevoegd om dat te doen. "De gemeenteraad nam in 2020 gewoon een goed besluit", aldus de gemeente in een reactie.

“We zijn verheugd dat ons beroep gegrond verklaard is en dat de Raad van State het besluit van de provincie vernietigt”, reageert wethouder Jan Martin van Rees. Almelo kan na vandaag weer door met de plannen voor bouwmarkt en tuincentrum Hornbach. De uitspraak van de Raad van State betekent dat Almelo het bestemmingsplan Rhijnbeek voor de realisatie van een bouwmarkt met tuincentrum gewoon kan publiceren. Zo wordt de procedure na een vertraging snel weer doorgezet.

Standpunt provincie

De provincie Overijssel vond het bestemmingsplan voor Hornbach in strijd met de provinciale verordening. Daarop greep de provincie in met een zogeheten reactieve aanwijzing. Almelo en Hornbach gingen in beroep en krijgen nu dus gelijk van de Raad van State.Wethouder Jan Martin Van Rees is blij met de uitspraak en wil om tafel met de provincie. "Het is ontzettend jammer dat we door de zet van de provincie ruim twee jaar vertraging hebben opgelopen. Dat heeft tijd en veel geld gekost. We gaan ervan uit dat we met de provincie in gesprek gaan over de consequenties hiervan."

Hoe nu verder?

"De uitspraak van vandaag laat zien dat de provincie niet bevoegd was om de komst van Hornbach te blokkeren. De gemeenteraad nam in 2020 gewoon een goed besluit. Nu is er de uitspraak en gaan we ook uit van de constructieve medewerking van de provincie voor de komst van Hornbach naar Almelo.”

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.