Achtklapper voor FC Twente in eerste oefenwedstrijd

FC Twente heeft zaterdagavond de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding met ruime cijfers gewonnen. Tegen het jubilerende Sparta Enschede werd het 8-1. Maar liefst zes Twentse treffers vielen na rust.

Ron Jans moest na afloop ook erkennen dat de bal in de tweede helft 'veel beter liep'. Voor rust gaf zijn ploeg een paar keer veel ruimte weg, waardoor Sparta Enschede gevaarlijk kon worden. FC Twente begon wel sterk aan de wedstrijd. Al na drie minuten zorgde nieuwkomer Virgil Misidjan voor 1-0. Eigenlijk zou hij op de bank beginnen en zou proefspeler Denilho Cleonise minuten gaan maken, maar die bleek in de warming-up te veel last te hebben van zijn enkel.

Wereldgoal

Het mooiste moment van de eerste helft, en eigenlijk van de hele wedstrijd kwam op naam van de thuisploeg. Want na een half uur spelen zorgde Sparta voor de gelijkmaker, en hoe! Vanaf de middellijn schoot Imar Bult zijn ploeg op gelijke hoogte. He zorgde voor een vreugde-explosie langs de kant.

FC Twente ging wel rusten met een voorsprong; vijf minuten voor tijd zorgde Daan Rots voor de 2-1.

Rode kaart?

Na rust kwamen de bezoekers pas echt op stoom. Sparta Enschede had, op één kans na, niet veel meer in te brengen in de tweede helft. Ramiz Zerrouki die inmiddels in de ploeg was gekomen, zorgde al snel voor 3-1. En daarna bleef FC Twente op jacht naar meer. Dat lukte nog vijf keer. Met nog een doelpunt voor Rots, één keer Smal en één keer Oosterwolde. En ook Zerrouki wist nog een tweede te maken. Het slotakkoord was voor een speler van FC Twente onder 21, Lammert Roossien. Hij besliste vlak voor tijd de eindstand op 1-8.

Nog één opvallend moment na rust: diezelfde Roossien werd alleen op weg naar de keeper vol aan zijn shirt getrokken. Maar de scheids hield de rode kaart op zak. En terecht, vond ook Ron Jans. "Volgens de regels is het honderd procent rood, maar wat moet je dan doen hè? Ik vind ook niet dat hij hem eraf had moeten sturen."