Sport
Voetbal
FC Twente

Troupée keert terug bij FC Twente: verdediger sluit meteen aan bij eerste training

Giovanni Troupée keert terug bij FC Twente. De rechtsback tekende vrijdagmiddag in De Grolsch Veste een contract voor één seizoen met een optie. Hij komt transfervrij over van FC Utrecht en sluit zaterdag meteen aan bij de eerste training van het nieuwe seizoen.

Giovanni Troupee tekent contract FC Twente
Troupée zette vrijdagmiddag zijn handtekening onder een contract voor één seizoen met een optie © FC Twente

Het wordt voor Troupée de tweede periode bij FC Twente. In het seizoen 2019/2020 werd hij al gehuurd van FC Utrecht. Hij kwam toen in de winterstop over voor de gehele tweede seizoenshelft. Uiteindelijk werd dat seizoen vanwege corona vroegtijdig stopgezet, waardoor hij maar twee maanden in Enschede speelde.

Transfervrij

Vorig seizoen keerde hij terug naar FC Utrecht, maar was daar geen vaste waarde. In de zomer liep zijn contract af, waardoor hij transfervrij is.

Op de website van FC Twente blikt Troupée vooruit op zijn tweede periode in Enschede: “Toen ik vorig jaar bij FC Twente kwam voelde ik me direct op mijn gemak. Vorige week heb ik een gesprek gehad met Ron Jans en Jan Streuer en dat was direct heel positief. Ik heb er heel veel zin in om hier weer te gaan spelen, in een uitverkocht huis met al die supporters.”

Giovanni Troupee en Jans FC Twente
Troupée poseert met hoofdtrainer Ron Jans op de tribune van De Grolsch Veste © FC Twente

Oude niveau

Technisch directeur Jan Streuer: “Het is mooi dat we Giovanni voor het nieuwe seizoen bij onze selectie hebben en dat hij direct vanaf de eerste dag van de voorbereiding bij de groep is. Wij hebben het vertrouwen dat hij weer op zijn oude niveau kan terugkomen. Een paar jaar geleden was hij nog ‘beste speler van het seizoen’ bij FC Utrecht. Op dat niveau moet hij weer terugkomen. Hij is nog jong en moet dat zeker kunnen waarmaken.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.