Hengelo

PvdA Hengelo start boekenactie om basisschoolkinderen aan het lezen te krijgen

PvdA Hengelo komt met een boekenactie voor basisschoolleerlingen. Met de actie willen de sociaaldemocraten het lezen bij kinderen stimuleren. Vorig jaar organiseerde de PvdA ook al een soortgelijke boekenactie.

Boek lezen pixabay
"Goed kunnen lezen en schrijven is de basis om mee te kunnen doen", zegt fractiemedewerker Daniëlle Alink. © Pixabay

Stimuleren

Tijdens de actie wordt er geld ingezameld om boeken te kopen voor de Hengelose jeugd. Dit jaar gaat het om het boek 'Max en de maximonsters' van Maurice Sendak. Vorig jaar werd er ene vergelijkbare actie op touw gezet. Volgens fractievertegenwoordiger Daniëlle Alink is vroeg stimuleren van lezen belangrijk: "Goed kunnen lezen en schrijven is de basis om mee te kunnen doen, om te kunnen solliciteren, om je kinderen voor te lezen en de bijsluiter van medicijnen te begrijpen. Alledaagse dingen die essentieel zijn om mee te kunnen doen in de samenleving."

Ruim tweehonderd boeken

Momenteel is er ruim 550 euro opgehaald, wat goed is voor ruim tweehonderd boeken. De boeken zijn bedoeld voor basisschoolleerlingen tussen de vier en zes jaar oud. De boeken worden uitgedeeld bij de VoorleesExpress in de bieb. Dit is een initiatief waarin kinderen tussen de twee en acht jaar oud met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Voor 2,50 euro kun je al een boek doneren aan één kind. Deze boeken zijn in Hengelo te koop bij boekhandel Broekhuis.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.