Hengelo
Politiek

CDA pleit voor Hengelo's Witte Anjer Perkje als erkenning voor veteranen

Het CDA Hengelo zet zich middels een motie die morgen in de raadsvergadering wordt ingebracht in voor de komst van een Witte Anjer Perkje in de gemeente. Dit is een veldje witte anjers dat in de weken voorafgaand aan Nederlandse Veteranendag bloeit. Anjers staan symbool voor de erkenning en waardering van oorlogsveteranen.

White carnation 4303549 1280
Anjers staan symbool voor de erkenning en waardering van oorlogsveteranen. © Pixabay

Nationaal Comité Veteranendag

CDA-raadslid Bernadette Morskieft: "Het Witte Anjer Perkje is een initiatief van het Nationaal Comité Veteranendag, dat elk jaar de Nederlandse Veteranendag in Den Haag organiseert op de laatste zaterdag van juni. Samen met verschillende veteranenambassadeurs doet dit comité de oproep om in elke Nederlandse gemeente een Witte Anjer Perkje aan te planten. Perkjes zijn er al in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Leeuwarden. Nu is het de hoogste tijd dat er ook zo’n perkje verschijnt in Hengelo!"

icon_main_info_white_glyph

850 Hengelose veteranen

Binnen de gemeentegrenzen van Hengelo wonen zo’n 850 veteranen. De jongste is 21, de oudste is in de 80. Met het indienen van een motie in de raadsvergadering van woensdag 23 juni hoopt het CDA dat het college en de gemeenteraad dit ondersteunt. Bernadette Morskieft: “Vanuit de lokale veteranen is al een aanvraag ingediend bij de gemeente. Deze motie is dan ook vooral als ondersteuning van die aanvraag. Het zou fantastisch zijn om deze blijk van waardering te kunnen realiseren in onze gemeente.”

Trots

Het is niet toevallig dat het CDA deze motie op 23 juni indient: "Dit is een paar dagen voor de Nationale Veteranendag op zaterdag 26 juni. Als onze motie wordt aangenomen, dan kan men in 2022 wellicht een prachtig Witte Anjer Perkje in bloei zien staan in Hengelo. Onze veteranen hebben hun leven vaak op het spel gezet voor onze vrijheid. Daar zijn zij terecht trots op en wij natuurlijk ook. Met een Witte Anjer Perkje laten we aan onze lokale veteranen onze dankbaarheid en waardering zien,” aldus CDA-raadslid Bernadette Morskieft.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.