Hengelo
112

Vijf kittens moedwillig omgebracht

De vijf dode kittens die vorige week maandag werden aangetroffen aan het Bartelinkslaantje in Hengelo zijn met opzet om het leven gebracht. Dat meldt het Dierenambulance Zorgteam Twente op Facebook. Uit onderzoek blijkt dat de dieren aanzienlijk hebben moeten lijden. De dierenambulance heeft geld ingezameld om de diertjes een waardig afscheid te geven.

Bartelinkslaantje hengelo googlestreetview
De kittens werden vorige week maandag aangetroffen nabij de fietstunnel in de Hasseler Es. © Google Street View

Geen zwerfkittens

De kittens werden vorige week maandag aangetroffen ter hoogte van de fietstunnel aan het Bartelingslaantje in de wijk Hasseler Es. De kleine diertjes zijn naar een dierenkliniek overgebracht voor onderzoek, waar röntgenfoto’s zijn gemaakt. “Door de locatie, de manier van aantreffen en conditie van de kittens en het trauma is het voor ons uitgesloten dat het hier gaat om zwerfkittens. Laat staan dat ze alle vijf een natuurlijke dood zijn gestorven”, aldus een woordvoerder van de dierenambulance.

Waardig afscheid

Vrijwilligers van de dierenambulance hebben de kittens een naam gegeven en hebben geld ingezameld om de dieren te laten cremeren. “Wij hopen op gerechtigheid voor Ragnar, Floki, Rollo, Lagertha en Torvi. Deze kittens verdienen een naam en een waardig afscheid. We wachten nog op een reactie van de politie, maar hierna zouden wij graag de kittens willen laten cremeren."

De vrijwilligers van de dierenambulance werden overspoeld met reacties en donaties: “Het maakt ons trots dat er nog zo veel mooie mensen bestaan, die een hart voor dieren hebben. Er is zelfs iemand die deze kittens haar laatste euro's heeft geschonken. Hier moesten wij toch wel even een traantje om laten”, aldus een woordvoerder. Met het geld willen de hulpverleners een monumentje plaatsen voor de omgekomen kittens.

De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

Kittens
'De kittens Ragnar, Floki, Rollo, Lagertha en Torvi verdienen een waardig afscheid.' © Dierenambulance Zorgteam Twente

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.