Klimaat Hengelo

Winkelcentrum Slangenbeek krijgt groene make-over

Het plein bij winkelcentrum Slangenbeek en de naastgelegen parkeerplaatsen worden door de gemeente Hengelo vergroend. Dit doet de gemeente naar aanleiding van het project Van Grijs naar Groen. Buurtbewoners kunnen hiervoor zelf initiatieven aandragen. Met het aanpakken van de verstening wil de gemeente de effecten van klimaatverandering tegengaan.

Grasstenen pixabay
Met het aanpakken van de verstening wil de gemeente de effecten van klimaatverandering tegengaan. © Pixabay

Van Grijs naar Groen

Met het project Van Grijs naar Groen wordt er per wijk één versteende plek aangewezen, die met gemeentelijk geld groen wordt gemaakt. Inwoners kunnen zelf locaties aandragen, die volgens hen aangepakt moeten worden. Via een stemronde kunnen bewoners hun voorkeur uitspreken. Het plein bij winkelcentrum Slangenbeek is aangedragen door de wijkraad. De locatie kreeg ruim 400 stemmen, een ruime meerderheid. De andere initiatieven waren de parkeervakken aan de Knokkestraat en het Dalmedenplein.

icon_main_info_white_glyph

Van Grijs naar Groen

Met de regeling Van Grijs naar Groen wil de gemeente Hengelo de komende jaren graag alle wijken in Hengelo vergroenen. Per wijk is 75.000 euro beschikbaar. In 2020 werd begonnen in Woolde en Noord. Nu is het de beurt aan Slangenbeek. Van 1 april tot en met 18 april konden inwoners van de wijk locaties aanmelden. Van 17 mei tot en met 30 mei brachten wijkbewoners hun stem uit. De uitslag werd woensdagavond 2 juni bekendgemaakt.

Effecten klimaatverandering

Vergroening in de stad moet hitte, droogte en wateroverlast tegengaan. Tijdens hete zomers is de temperatuur in steden warmer dan in het buitengebied. Klinkers, asfalt en beton houden de warmte namelijk vast. Door meer groen en water in het straatbeeld te krijgen, hoopt de gemeente de zogeheten 'hittestress' tegen te gaan.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.