Verkeer
Stuur appje
Zoek

ProHengelo ziet mogelijke pop-up horeca als wapen tegen toenemende overlast in Prins Bernhardplantsoen

Stock prins bernhardplantsoen hengelo
Beeld: 1Twente

Omwonenden van het Hengelose Prins Bernhardplantsoen klagen over overlast en verloedering van het stadspark. Sinds de vorige uitbater is vertrokken uit het paviljoen, is er geen toezicht meer in het park. De ProHengelo-fractie vraagt wethouder Gerard Gerrits of een pop-up horecazaak wellicht een oplossing kan zijn tegen de overlast. Raadslid Frank Peters wil weten welke concrete stappen er gezet worden om de overlast tegen te gaan.

Klachten

Sinds de uitbater van Paviljoen De Ontmoeting ermee ophield, is de overlast verder toegenomen. Dit is zowel 's avonds en 's nachts als overdag. Volgens ProHengelo klagen buurtbewoners over drugs- en alcoholgebruik, nachtelijke parkbezoeken, graffiti en rondscheuren met scooters. In een poging deze problemen aan te pakken, wordt het idee van een tijdelijke invulling voor de horecazaak geopperd.

Foto schade prins bernhardplantsoen
Lees ook
Kunstwerk Prins Bernhardplantsoen Hengelo door vandalen vernield

Geen toezicht

Hoewel eerder cameratoezicht als mogelijke oplossing is genoemd, heeft het college hier tot op heden geen gevolg aan gegeven. Peters vraagt zich af hoe het college staat tegenover de suggestie van een pop-up restaurant in het park, gezien de huidige leegstand en het gebrek aan toezicht.

Volgens Peters duurt het zeker nog minimaal een jaar voordat er een permanente uitbater is voor het paviljoen. In deze tussenperiode zal een pop-up restaurant volgens ProHengelo een mogelijke oplossing zijn.

Prinsbernhardplantsoen 1twente 2023
Lees ook
Plan Prins Bernhardplantsoen terug naar tekentafel: buren krijgen inspraak

Renovatie

Het Prins Bernhardplantsoen staat aan de vooravond van een grootschalige renovatie. Het park wordt in de oude stijl teruggebracht. Ook wordt het paviljoen, dat eveneens in eigendom is van de gemeente, verder uitgebreid. Hierdoor wordt het gebouw ook bij slecht weer uit te baten.

Het plan ging na kritiek van omwonenden weer terug naar de tekentafel. Directe omwonenden van het paviljoen waren bang voor geluidsoverlast van de feesten en evenementen die daar gehouden zouden kunnen worden. Ook hekelden zij het gebrek aan inspraak. Hierop heeft de wethouder besloten om opnieuw naar het plan te kijken en in gesprek te gaan met de omwonenden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.