Hengelo

Cadeauwinkel Eerlyk Waar stopt; Karla Boers krijgt Nijverbij

Voor haar jarenlange inzet voor de Wereldwinkel en later Cadeauwinkel Eerlyk Waar in Hengelo heeft Karla Boers (73) het zogeheten stadscompliment De Nijverbij gekregen. Wethouder Bas van Wakeren overhandigde haar de versierselen zondag tijdens de algemene ledenvergadering van Eerlyk Waar bij restaurant ’t Hoogspel in Delden.

Karla boers nijverbij
Wethouder Bas van Wakeren overhandigde Karla Boers de versierselen zondag tijdens de algemene ledenvergadering van Eerlyk Waar in Delden. © Gemeente Hengelo

Winkel sluit deuren

De winkel moet sluiten, omdat veel van de vrijwillige medewerkers op leeftijd zijn en met hun werkzaamheden gaan stoppen. Het vinden van nieuwe vrijwilligers bleek erg lastig. De coronacrisis en de daaruit voortkomende maatregelen hebben de laatste duw gegeven. De winkel is zaterdag 12 juni voor het laatst open.

Karla Boers is al vanaf het begin in 1991 actief voor de Wereldwinkel en de opvolger. Van 1993 tot 2006 was Boers penningmeester en aansluitend was zij tot 2018 voorlichtster en inkoopster. Sinds 2018 is zij penningmeester.

Beste cadeauwinkel

De doelstelling van de vereniging is het bevorderen van eerlijke handel, zodat producenten in ontwikkelingslanden en hun gezinnen een menswaardig bestaan kunnen opbouwen. Ook in Hengelo staat dit ideaal hoog in het vaandel. Landelijk is Wereldwinkel Hengelo maar liefst drie keer door het publiek gekozen als beste cadeauwinkel.

De Vereniging Wereldwinkel Hengelo werd opgericht op 7 februari 1991. De eerste tijd werd er verkocht vanuit een kraam. In 1992 nam de eerste winkel zijn intrek in een pand aan de Tuindorpstraat. Een aantal jaren later verhuisde de winkel naar zijn huidige locatie aan de Drienerstraat. Sinds 2019 is de winkel zelfstandig onder de naam Cadeauwinkel Eerlyk.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.