Verkeer
Stuur appje
Zoek

Oud-wethouder Bas van Wakeren gaat raadslid Edith van der Brugh tijdelijk vervangen

378687 Bas van Wakeren
Van Wakeren was van 2006 tot 2018 raadslid en was namens ProHengelo van 2018 tot 2022 wethouder
Beeld: 1twente

Bas van Wakeren gaat raadslid Edith van der Brugh tijdelijk vervangen. Dat meldt ProHengelo-voorman Frank Peters. Van der Brugh trekt zich wegens privéomstandigheden tijdelijk terug. Naar verwachting blijft de oud-wethouder voor zeker vier maand aan.

Privéomstandigheden

Van der Brugh doet wegens privéomstandigheden tijdelijk afstand van haar zetel. De afgelopen raadsvergaderingen was zij ook niet aanwezig. Met de komst van de oud-wethouder is de fractie weer compleet: “Met Bas heb ik natuurlijk iemand naast me met een enorme dossierkennis. Vanuit de voorgaande jaren heeft Bas een goede parate kennis over onder andere het sociaal domein, woningbouw en de cultuursector”, zegt fractievoorzitter Frank Peters.

Wethouder

Van Wakeren was van 2006 tot 2018 raadslid en was namens ProHengelo van 2018 tot 2022 wethouder. Hij had onder andere cultuur, afvalbeleid en de ontwikkeling van de binnenstad in zijn portefeuille. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar verloor ProHengelo vier van de zes zetels. De partij kwam niet in de nieuwe coalitie en zit sindsdien in de oppositie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.