Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Voor 'n prikkie van A naar B in Hengelo met ANWB AutoMaatje

In Beckum was deze week de aftrap van ANWB AutoMaatje in de gemeente Hengelo. Als een van de weinige gemeenten in Twente bestond deze vervoersservice voor met name ouderen nog niet in Hengelo. Wethouder Bas van Wakeren verrichtte de aftrap samen met vrijwilliger Truus van Asselt.

Naar kapper of kind

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs hun minder mobiele plaatsgenoten van A naar B brengen. Dat kan de kapper, het ziekenhuis of de fysiotherapeut zijn, maar het kan ook een ontspannend uitje aan het tuincentrum of een van de kinderen zijn.

In de omliggende steden en dorpen is AutoMaatje al een succes en de verwachting is dat ook Hengeloërs er veel gebruik van gaan maken. De toenemende vergrijzing en het steeds minder aanwezig zijn van voorzieningen in dorpen en wijken speelt dit in de hand. Daarom was de aftrap woensdag in Beckum.

“Waarom ik dit doe? Je doet dit om mensen te helpen.”

Bundeling aanbod

Wethouder Van Wakeren is er blij mee: "In Hengelo bestaan al wel initiatieven in verschillende wijken, zoals de Berflo Es en de Nijverheid. Dat aanbod wordt nu gebundeld binnen deze nieuwe vervoersservice. Hiermee wordt deze laagdrempelige service voor elke Hengeloër toegankelijk."

Behalve de ANWB en de gemeente Hengelo is ook Wijkracht erbij betrokken. Deze organisatie levert de vrijwilligers. Truus van Asselt is één van die vrijwilligers. "Waarom ik dit doe? Je doet dit om mensen te helpen. Al deze vrijwilligers willen goed zijn voor andere mensen."

icon_main_info_white_glyph

Meer weten of een 'taxi' bestellen?

De ritjes worden verzorgd door onbetaalde vrijwilligers met hun eigen auto's. De reizigers betalen echter wel voor de brandstof plus eventuele parkeerkosten. ANWB AutoMaatje Hengelo is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 14.00 uur. Bel hiervoor met Wijkracht via tel: 088-3672620 of stuur een mail naar: [email protected]

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.