Twente
Radio
Video

Mick van Halst zet camera op medestudenten

Mick van Halst is op zoek naar bijzondere studentenverhalen voor een nieuwe videoreeks, waarin hij - inderdaad de zoon van Jan van Halst - als een soort Robert ten Brink antwoord geeft of wensen vervult. De jonge Hengeloër gaat de videoreeks deze zomer opnemen.

Student creator

Als zogeheten 'student creator' maakt Mick samen met zijn collega-studenten items over actuele onderwerpen, die studenten bezighouden. Zo maakte de club, bestaande uit studenten van Hogeschool Saxion, een voxpop over Moederdag. Mick: “Er worden een camera en microfoon in onze handen geduwd met de tekst: ‘Ga maar wat maken, succes’. We worden erg vrijgelaten en dat is leuk. Er is veel ruimte om te leren, ook van fouten.” De content is over het algemeen laagdrempelig en wordt gemaakt in een gezellige studentensfeer. Echter is er ook ruimte voor serieuze onderwerpen. Mick maakte bijvoorbeeld een podcast over het welzijn van de student tijdens de pandemie.

icon_main_quote_red_glyph

"Er kan van alles in de reeks: van je favoriete medestudent in het zonnetje zetten tot aan het recept vragen van de soep uit de kantine."

Mick van Halst, student creator bij Saxion

Op zoek naar verhalen

“Saxion is altijd op zoek naar nieuwe items”, aldus de enthousiaste razende reporter. “Deze nieuwe reeks wordt ‘All you need is love’-achtig. Als een soort Robert ten Brink gaan we op pad met een vraag of wens van studenten en medewerkers. Dit kan van alles zijn: van je favoriete klasgenoot in het zonnetje zetten tot aan het recept vragen van de soep uit de kantine."

Inschrijven

De reeks wordt deze zomer opgenomen. Verhalen insturen kan tot 21 mei, via deze link.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.