Corona in Twente

Na vier maanden eindelijk weer 'rocken in the free world'

Veel activiteiten lagen de afgelopen maanden stil. Er zijn echter steeds meer mensen gevaccineerd, waardoor er steeds meer mag en kan. Nu ook de meeste mensen die vóór 1960 zijn geboren een- of tweemaal zijn ingeënt, voelen de Hengelose zestigplussers Bert van der Molen en Gerda Minkjan zich beschermd genoeg om weer te kunnen repeteren. Met hun Neil Young-coverband kwamen ze afgelopen weekend voor het eerst in vier maanden weer bij elkaar voor een onvervalst potje rocken.

Elektrische gitaren

Het geluid van elektrische gitaren en drums klinkt eindelijk weer op de zolderkamer. "Tijdens de lockdown hebben we wat geneuzeld met een akoestisch gitaartje. Gelukkig mogen we weer. Dít is het echte werk", zegt gitarist Bert van der Molen. Het is de eerste keer in vier maanden tijd dat de band weer heeft kunnen repeteren. Alle bandleden zijn boven de zestig en zijn inmiddels allemaal gevaccineerd. Van der Molen: "We zijn altijd wel bang geweest voor corona. Door je leeftijd behoor je immers tot een risicogroep. Gelukkig zijn we nu ingeënt. Daar ben ik erg blij om. Ik heb echt het gevoel dat we weer kunnen."

Heel toepasselijk beten ze het spits af met Neil Youngs 'Rocking in the free world'...


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.