Twente

Smaakmaker Maurits Lammertink uit Enter kleurt eerste heuvelklassiekers

Heel wielerminnend Nederland kon deze week met volle teugen genieten van het optreden van de Enterse Maurits Lammertink. Hij kleurde de Amstel Gold Race en Waalse Pijl als vroege vluchter. Succesvol was het niet, maar dat bedierf zijn pret niet.

Maurits Lammertink
Maurits Lammertink reed sterk in de klassiekers. © Emiel Muijderman

Te kort

Lammertink kwam net te kort in beide koersen. In eigen land deed hij het opvallend minder dan in de 85e editie van de Waalse Pijl. Tijdens de koers door Limburg zat hij in de vroege vlucht en vond hij zijn waterloo met nog 33 kilometers voor de finish. In Wallonië was dat een ander verhaal voor de in Reutum wonende renner van Intermarché-Wanty-Gobert.

Afschudden

De renner was betrokken bij de vroege vlucht en schudde op tien kilometer voor de meet zijn medevluchters af. Helaas was dat niet genoeg voor de eeuwige roem, maar werd hij met nog een kilometer te gaan bijgehaald door het groepje favorieten. ‘’Ik voelde dat ik vooraan één van de beteren was dus probeerde ik het maar alleen. Je begint dan natuurlijk altijd een beetje te hopen op een goede afloop”, aldus Lammertink.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.