Enschede
Cultuur
Video

‘Stotteren’ van rapper Typhoon wint de Willem Wilminkprijs

Rapper Typhoon heeft met zijn zelfgeschreven nummer ‘Stotteren’ de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied 2021 gewonnen. De prijs bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van € 5.000,-. De publieksprijs voor het beste kinderlied gaat dit jaar naar het nummer 'Ziekenhuis' van tekstschrijver Jurrian van Dongen, met muziek van Rutger de Bekker en gezongen door Maarten Heijmans.

Rappen en stotteren

Voor de zevende editie van de kinderliedjeswedstrijd kwamen ruim 150 inzendingen binnen. De jury die bestond uit Thijs Borsten, Ageeth de Haan, Fay Lovsky, Trudie Lucardie en Jeroen Schipper nomineerde vijf nummers. ‘Stotteren’ kwam als winnaar uit de bus. “Typhoon is erin geslaagd om in zijn rap stotteren en rappen met elkaar te verzoenen”, aldus het juryrapport.

Creatief door stotteren

Anneke Dorsman, hoofdredacteur van Klokhuis, nam zondagmiddag namens Typhoon de prijs in ontvangst in het Wilminktheater in Enschede, als afsluiting van de Kindermuziekweek. Typhoon, die elders in het land was voor repetities, was erbij via een videoverbinding. Hij schreef het nummer voor het kinderprogramma Klokhuis op basis van zijn eigen ervaringen en wil hiermee stotterende kinderen een hart onder de riem steken. “Stotteren is geen handicap maar een extra middel. Je wordt er creatiever van met woorden.”

Winnaar publieksprijs Willem Wilminkprijs 2021 fotograaf Myrthe Effing
De publieksprijs voor het beste kinderlied gaat dit jaar naar het nummer 'Ziekenhuis' van tekstschrijver Jurrian van Dongen, met muziek van Rutger de Bekker en gezongen door Maarten Heijmans. © Myrthe Effing

Willem Wilminkprijs

De Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied, vernoemd naar de in 2003 overleden Enschedese dichter en schrijver, is een initiatief van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur en bestaat uit een kunstwerk van kunstenares Helga Kock am Brink en een geldbedrag van 5.000 euro.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.