Corona in Twente

Drie kandidaten voor pop up horeca in Enschedese binnenstad

Horecaondernemers zijn hard geraakt door de maatregelen van het coronavirus. Daarom geeft het college van B&W ook dit jaar de ruimte voor pop up horecaconcepten. De gemeente wil hiermee de horecaondernemers een extra steuntje in de rug te geven.

Op dit moment zijn er drie aanmeldingen voor de pop-up horeca. Meerdere horecaondernemers hebben onofficieel laten weten dat zij ook mee willen doen. Nog even afwachten dus, want aan zo’n pop-up horeca zitten wel een aantal eisen. Laura Tuller is bedrijfsadviseur bij de gemeente Enschede en vertelt: “De ondernemers kunnen niet zomaar zoiets starten. Ze moeten voldoen aan de eisen; zoals het aanvragen van een horeca- en omgevingsvergunning. De onzekerheid over de opkomst en wellicht weersomstandigheden spelen ook mee voor de ondernemers”, zegt gemeentelijk bedrijfsadviseur Laura Tuller.

icon_main_info_white_glyph

Wat is een pop-up store?

Een pop-up store is een tijdelijke winkel of restaurant die tijdelijk is gevestigd in een leegstaand winkelpand. Deze winkels bieden vaak gelimiteerde of bijzondere producten aan. Online ondernemers kunnen op deze manier bijvoorbeeld in korte tijd naamsbekendheid vergroten of juist kijken welke producten het best bij het grote publiek aanslaan.

locaties

De pop-up horecaconcepten worden overigens niet zomaar op een locatie in de binnenstad geplaatst. “De concepten worden geplaatst waar voorheen evenementen waren. Ook is het mogelijk om horeca te plaatsen in publieke ruimtes als parken en pleinen.”

Geïnteresseerden kunnen voor de periode van april tot september 2021 een voorstel indienen bij de gemeente.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.