Coronacrisis

Woonzorgcentra van Livio allemaal dicht

Op de Livio-locaties Broekheurnerstede en De Hatteler in Enschede zijn drie bewoners positief getest op het coronavirus. Ook een thuiszorgmedewerker heeft het virus opgelopen. Voor alle Livio-locaties geldt nu een âlockdownâ.

455519 622770
Mandy de Jong | TCTubantia
De ernst van de besmettingen zijn heel verschillend, laat een woordvoerder van Livio weten. âEr zijn bewoners die opgenomen moeten worden in het ziekenhuis en bewoners die thuis uitzieken. Ook voor 80-plussers pakt corona heel verschillend uit.â

Cijfers
In woonzorgcentrum Broekheurnerstede zijn twee bewoners positief getest op het coronavirus, daarnaast zijn er nog twee gevallen waarvan de huisarts vermoedt dat sprake is van corona. In woonzorgcentrum De Hatteler is één bewoner positief getest. Livio heeft daarop alle medewerkers die met deze coronapatiënten contact hadden, getest op het virus en dat leverde één positieve uitslag op.

In verpleeghuizen De Cromhoff en op de Livio-locaties in de gemeenten Berkelland en Haaksbergen (Wiedenhof ) is geen corona geconstateerd.

Extra taken
Livio heeft nu wel alle locaties op slot gedaan. Dit houdt in dat alle bewoners is gevraagd hun appartement niet meer te verlaten. Niet voor een ommetje, niet voor het wegbrengen van het afval en ook niet voor het ophalen van de post. Livio heeft samen met bewoners naar oplossingen gezocht. In de praktijk betekent dit vaak dat medewerkers van Livio extra taken uitvoeren.

Niet iedereen getest
Het aantal besmettingsgevallen bij Livio is nu misschien nog relatief laag, maar net als elders in het land kan dat morgen zo weer anders zijn. âHet vervelende is dat niet iedereen meer wordt getest.â En dan weet je als zorgorganisatie ook niet meer precies hoe het zit met het aantal besmettingsgevallen.
Foto-onderschrift: Alle woonzorgcentra van Livio zijn dicht. De Cromhoff is er één van.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman