Verkeer
Stuur appje
Zoek

Provincie gaat meer investeren tegen klimaatverandering

282645 regen
In de toekomst wordt de kans op zware regenbuien en droge zomers steeds groter.
Beeld: Pixabay

De provincie gaat meer geld investeren om hitte, droogte en wateroverlast tegen te gaan. De ruim 8 miljoen euro gaat naar de Overijsselse gemeenten en naar de waterschappen. Met het geld moet er meer klimaatbewustzijn worden gecreëerd bij inwoners en wordt er op lokaal niveau praktische oplossingen gerealiseerd.

ZON

Het klimaat veranderd. De kans op zware regenbuien en droge zomers wordt steeds groter. Door de opwarming van de aarde worden steden warmer en krijgt de natuur te maken met droogte. Lokale overheden zetten allerlei middelen in om deze effecten tegen te gaan. Eén van de projecten waar het geld naar toe gaat is het zogenaamde ZON-project. Bij het project wordt de droogte aangepakt en wordt het landschap ingericht om langer water vast te houden. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het Lonnekermeer en bij Landgoed Smalenbroek.

Harry sloot
Lees ook
Het Smalenbroek ziet de ZON straks graag weer schijnen

Klimaat robuust

Een ander project is het zogenaamd 'klimaatrobuust' maken van Overijssel. Het gaat hier volgens de provincie vooral om het toepassen praktische maatregelen op lokaal niveau. Ook krijgen lokale overheden een subsidie om onderzoeken uit te voeren en om inwoners en ondernemers bewuster te maken over de effecten van klimaatverandering.

461627 tuin
Lees ook
Veel tegels in de tuin: 'In tijden van klimaatverandering is dit not-done'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.