Beckum
Video
Radio

Wibout Dragt: 'Dit is een stem voor de toekomst van Beckum'

Een belangrijke horde richting nieuwbouw in Beckum is maandagavond genomen. De leden van TVO hebben massaal vóór verkoop van veld 3 aan de gemeente Hengelo gestemd. Op die kavel moeten 17 woningen verrijzen, waaronder 7 starterswoningen. Met name die laatste zijn essentieel voor de leefbaarheid van het kerkdorp. Wibout Dragt, vice-voorzitter van de Stichting Samen Bouwen aan Beckum, was woensdag bij 1Twente Vandaag om toelichting op de plannen te geven.

Psychologische stap

"Als stichting zijn we erg blij met de massale steunbetuiging voor dit plan. Het is vooral psychologisch van groot belang, nu pas begint het echte werk. De grond moet daadwerkelijk verkocht worden, het bestemmingsplan moet gewijzigd worden, het wijkje moet ontsloten worden voor verkeer, noem maar op", aldus Dragt.

Ondertussen is er ook al veel gedaan. Niet voor niets is er maar liefst een heel jaar heen gegaan over het tekenen van de intentieverklaring tussen gemeente Hengelo, Stichting Samen Bouwen aan Beckum en TVO én de ledenvergadering deze week waarop de TVO'ers hun stem konden uitbrengen.

Dragt daarover: "De planontwikkeling kost nu eenmaal ook de nodige tijd. Je moet vragen beantwoorden als 'hoeveel woningen kun je er kwijt' en 'wat voor type woningen precies' en je voert gesprekken met omwonenden en het kerkbestuur. Dat soort dingen moeten zorgvuldig gebeuren." Als voormalig gemeenteraadslid weet Dragt daar alles van.

Meer woningen gewenst

Als deze woningen er straks staan, is het zaak zo snel mogelijk verder te gaan met fase 2, want de Beckumse jeugd heeft veel interesse in wonen in het eigen dorp. "Een peiling heeft uitgewezen dat er zo'n 90 serieuze gegadigden voor nieuwbouw zijn. Nu deze week ook bekend is geworden dat de school open blijft, zullen die ook geïnteresseerd blijven, want voor de leefbaarheid van een dorp is de aanwezigheid van een school essentieel."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.