Twents Kwartearken
1Twente

Doe mee met de dialectmaand; maak een slogan in een Twents jasje

Het Twents kwartearken gaat deze week over kottens, rechtervoort en podden. Eline ging weer de straat op, om Enschedeërs de betekenis te vragen van het Twentse woord van de week: iemnschoer. En we hebben het over een sloganwedstrijd.

Sloganwedstrijd

Vanwege de dialectmaand schrijft de IJsselacademie een sloganwedstrijd uit. Uiteraard moet de ingezonden slogan in ons dialect worden opgeschreven. De winnende inzending krijgt een eigen radiojingle die wordt ingesproken door Hendrik Jan Bökkers.

Je kan de slogan insturen naar bedrijfsslogan@ijsselacedemie.nl tot en met 23 maart. De wedstrijd is een samenwerking tussen de Provincie Overijssel, de IJsselacademie en het Twentehoes.

Museumfabriek

Ernst ging weer een bezoekje brengen aan de Museumfabriek. Waar hij deze keer achter het verhaal kwam van het Twents woordenboek, een uit de hand gelopen hobby van Gerrit Dijkhuis die tien jaar bezig was met de samenstelling van Het Twents Woordenboek.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.