Hengelo

Tijs Jagers vestigt met vlogs aandacht op Earth Hour

Wereldwijd gaan de lichten zaterdag 27 maart op zwart. In Hengelo en Beckum zal dit zijn van 20.30 tot 21.30 uur. De gemeente schakelt dat uur zo'n 4.000 lichten uit en roept inwoners en bedrijven op hetzelfde te doen. Onder de noemer 'Earth Hour' wordt zo aandacht gevraagd voor energiemisbruik en de vermindering van de uitstoot van CO2. Met video's wordt daarnaast de komende weken aandacht gevestigd op duurzaamheid.

Tijs jagers remco ditmar 2
Tijs Jagers van het digitale platform 'Hengelo helemaal stil?' maakt vlogs over het thema 'duurzaamheid' © Remco Ditmar

Alles online dit keer

In tegenstelling tot andere jaren zijn er dit jaar door het coronavirus in Hengelo geen fysieke activiteiten gepland rond Earth Hour. Wel hebben de gemeente Hengelo en Tijs Jagers van het digitale platform 'Hengelo helemaal stil?' de handen ineen geslagen om deze maand online aandacht te besteden aan het evenement.

In de weken voorafgaand aan Earth Hour gaat Jagers op zoek naar de duurzame initiatieven in de gemeente Hengelo en kijkt hij hoe Hengelo zich voorbereidt op een duurzame toekomst. Waar gaan we in Hengelo bijvoorbeeld zonne- en windenergie opwekken? Hoe gaan we huizen verwarmen en hoe koken als we in de toekomst geen aardgas meer mogen gebruiken? Zijn vlogs zijn te zien op het Facebook- en Instagramaccount van 'Hengelo helemaal stil?'.

icon_main_info_white_glyph

180 landen doen mee

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) is de organisator van Earth Hour. Het WNF roept inwoners en bedrijfsleven op om mee te doen met dit jaarlijkse evenement door verlichting en andere elektrische apparatuur uit te zetten. Miljoenen mensen in meer dan 180 landen doen mee.

Straatverlichting

In Hengelo wordt op 27 maart om 20.30 uur een groot deel van de straatverlichting een uur uitgeschakeld. In de binnenstad wordt in elk geval de Lambertusbasiliek groen uitgelicht.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.