Verkeer
Stuur appje
Zoek

Weekend in Hengelo: Earth Hour, Paas Koopzondag en Lentewandeling

Fotos buiten marktplein donker emileurban
Beeld: 1Twente

In het weekend zijn er weer allerlei activiteiten te beleven in Hengelo. Museum Hengelo organiseert zondag een Lentewandeling bij de begraafplaats aan de Bornsestraat. Drie Hengelose muziekverenigingen houden een gezamenlijk concert bij speeltuin De Jeugd en zaterdagavond gaan de lichten uit tijdens Earth Hour. Dit zijn de activiteiten op een rijtje.

Concert

Drumfanfare Hengelo, Popkoor Twentzz en Keyboardclub de Opmaatjes houden aankomende zaterdag een gezamenlijk concert. Het motto van de avond is ‘Time flies when you’re having fun’, ook wel A'j 'n betje met mekoar könt veendn geet e tied rap veurbiej in het Twents. Het optreden wordt gehouden in centrum De Jeugd aan de Anthoniusstraat 52 in Hengelo. Het begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Earth Hour

Om aandacht te vragen voor het milieu wordt zaterdagavond wereldwijd het licht een paar uur uitgezet, óók in Hengelo. Ruim zevenduizend lichtpunten worden sterk gedimd. Een groot deel van de Hengelose horeca doet ook mee en dooft de verlichting. Dan kun je van een biertje of wijntje genieten bij kaarslicht. De binnenstad zal groen kleuren. Belangrijke verkeerspunten blijven in verband met de veiligheid wel verlicht. Earth Hour is zaterdag van 20.30 uur tot 21.30 uur.

Paas Koopzondag

Aankomende zondag is er een speciale Paas Koopzondag. Naast dat de winkels open zijn, zijn er ook allerlei paasactiviteiten georganiseerd. Op het marktplein kunnen kinderen eieren schilderen, kleurplaten inkleuren, genieten van gezonde ijsjes van Lisa's bakfiets en deelnemen aan haaswerpen op het podium. De persoon die de haas het verst werpt, ontvangt aan het einde van de dag een prijs. De jongste DJ van Nederland, Dj Quinn James zal de muziek verzorgen. Parkeren is gratis en de winkels zijn van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Lentewandeling

Iets vroeger dan normaal, maar aankomende zondag wordt er een speciale lentewandeling gehouden. Door de zachte temperaturen is de lente dit jaar vroeg begonnen. De begraafplaats aan de Bornsestraat is op dit moment op zijn mooist. Het gebied rondom de begraafplaats is de plek waar Hengelo is ontstaan. Gids Jan Zwienenberg van de Dendrologische Vereniging vertelt van alles over de bomen van de begraafplaats. De wandeling begint om 14.00 uur bij de ingang van de begraafplaats aan de Bornsestraat. Kosten zijn vijf euro.

Cultuurpodium Hengelo

Aankomende zondagmiddag wordt Cultuurpodium Hengelo weer gehouden door Stichting Hengelo Leest. Ook deze middag zit weer propvol met muziek, cultuur en literatuur. Hans Hoes gaat in gesprek met John Heymans, Yvonne van Elten interviewt Anne Broeksma, de Hengelose groepsleerkracht Sanne Assink toont haar TikTok-skills en journalist/publicist Ben Siemerink uit Oldenzaal draagt een column voor. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Hengelose singer-songwriter Simone Verheij. Presentatie van de middag wordt wederom verzorgd door theatermaker en dichter Regine Hilhorst. Het begint zondagmiddag om 15.00 uur in de Wolvecampfoyer. Toegang is gratis.

icon_main_info_white_glyph

Goedemorgen Hengelo

Je kunt zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur luisteren naar Goedemorgen Hengelo. Tijdens de radioshow komen interessante gasten aan het woord komen over actuele onderwerpen uit de Hengelose samenleving.

Ether: 105.8 FM. Digitale radio: Ziggo kanaal 916, KPN kanaal 1149
Livestream: https://www.1twente.nl/radio
Terugluisteren: https://open.spotify.com/show/7qo58QJQokFemePSVAqZtG

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.