Verkeer
Stuur appje
Zoek

Veiligheidsregio: ‘Terrassen kunnen echt nog niet open’

DSCF1331
De terrassen op de Oude Markt blijven nog even op stal
Beeld: Henk ten Harkel

De veertien Twentse burgemeesters zeggen zich in een oproep aan de bevolking te herkennen in de roep van inwoners en ondernemers om meer versoepeling van de corona-maatregelen. “Iedereen snakt naar meer, maar die ruimte hebben we niet”, zegt burgemeester Sander Schelberg namens zijn Twentse collega’s.

Het kabinet geeft met ingang van woensdag 3 maart een beetje meer ruimte met de gedeeltelijke heropening van scholen, winkelen op afspraak en een bezoek aan de kapper.

“Maar”, zegt Schelberg: “Meer zit er niet in. We hebben het virus nog niet voldoende onder controle. De besmettingscijfers zijn nog te hoog en het aantal mensen dat gevaccineerd is, is nog te laag om verder te versoepelen. We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog niet.

Dat betekent volgens de voorzitter van de Veiligheidsregio dat de toenemende druk op de bestuurders om de terrassen te openen, weerstaan moet worden. De burgemeesters vertrouwen erop dat de voortgang van de vaccinaties ervoor zal zorgen dat versoepelingen de komende maanden mogelijk zijn.

“Zolang de huidige maatregelen gelden, kijken we met elkaar naar wat wel kan en mag. Terrassen mogen nog niet open, maar afhalen bij een restaurant kan wel. Binnen sporten is nog niet toegestaan, maar buiten met z'n tweeën of tot 27 jaar in groepen, dat kan wel. Gelukkig hebben we in Twente volop ruimte om buiten te genieten. Daar kunnen we gebruik van maken, zolang we de basismaatregelen maar goed voor ogen houden”, aldus Schelberg die namens zijn Twentse collega’s tegelijk ook iedereen oproept zich aan de geldende maatregelen te houden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.